İşçinin Tutanak İmzalamaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nhelis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar bir gıda firmasında mühendisim. İşcilerden biriyle sürekli problem yaşıyorum. Sonunda tutanak tutmaya karar verdim örnek tutanaklardan birini indirdim ve doldurdum. Kendim ve tanık işçi arkadaş imzaladı ancak tutanağı tuttuğum işçi imzalamıyor bu durumda ne yapmalıyım.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: İşçinin Tutanak İmzalamaması

şöle ki konuyla ilgili bilgi sahibi de değilim bi yarım saattir forumlarda ilgili konu arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

imzalamak zorunda değil. zaten istemediği sürece imzalatamazsınız da.
önemli olan ne sebeple tutanak tutulduğu ve bu tutanak ile sizin ne yapmak istediğiniz.
çoğunlukla tutanakta şahitlerin imzası yeterlidir.

İşçinin imzadan imtina ettiğini tutanağa yazıp şahitlerle birlikte imzalayın.

müdürün bana sölediği bu yönde ikişer kez tutanak tuttuktan sonra 3. nde işten çıkarcakmış işçiyi

ayrıca şahitler demişsiniz ancak benim tek şahidim var

Tek şahidiniz tutanakta belirttiğiniz olaya şahitlik için imzalar.
O şahit ve /veya başka 2 şahit önünde de tutanağı yüzüne okursunuz, imzalamasını istersiniz,
imzalamazsa, tutanak yüzüne karşı okunmuş ve imzadan kaçınmıştır diye not düşüp bu durum için o 2 şahidin imzasını alırsınız, kendi imzalamış gibi olur :)
Ancak burada tutanağın sayısı değil, içeriği önemlidir, yoksa 102 tane tutanak ta tutsanız işten çıukartmak için geçerli sebep yoksa , tutulan tutanak bir işe yaramayacaktır haklılığı ıspat konusunda.

Problem yaşıyorsunuzda işçi tutanak imzalamadığına göre haklı olamazmı ? neden imzalamıyor acaba?? :)

Tutanak tutmak incelik ister Keremcem'in dediği gibi. Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bir tutanak tuttuktan sonra kişiye savunma hakkı vermelisiniz. Savunma da yazmak istemiyor, tutanağı da imzalamıyor ise g705'in dediği gibi "İşçinin imzadan imtina ettiğini tutanağa yazıp şahitlerle birlikte imzalayın." Savunma formuna da kişi savunma vermek istememiştir yazıp şahit ve siz imzalayın.

Ayrıca tutanağın içeriği işten çıkarmayı gerektirmeyen bir nedende ise ne yapsanız boştur.

Vadiyaya geç girdigim için tutanak tutulmuş ama bana imzala bile demediler. Bunun geçerliliği olur mu ?

Bazı işyerlerinde tutulan tutanağın işçiye imzalatılmak istendiği,imzalaması için zorlandığı,
işçilerinde imzalanması gerekir,hatta bazı işçilerin olayımızdaki gibi işci imzalamamış ise o tutanağın geçerli olmayacağı şeklinde düşündükleri görülmektedir.
Bir durum var ise mahallinde tutanak imza altina alınır,sonrasında işçininde taraf olduğu şekilde süreç işletilir ve sonuçlandırılır.

İmzalanmayan tutanak, konu hakkında kendini savunma hakkından vazgeçmek demektir, 2 şahit yanında yüzüne karşı okunup imzadan kaçınıldığı belirtildiğinde de gayet geçerli hal alır bildiğiniz üzere.
O nedenle tutanakta imza isteniyorsa, en kötü konu farklı gelişmiştir, yazılı savunmamı 3 gün içinde sunacağım şeklinde bir not düşülerek imzalanmalıdır.

Tutanağın işci tarafından imzalanmaması durumu,
işçinin savunma Hakkı'ndan vazgeçtiği anlamına gelmemeli,zorlamada olmamalı,
zira disiplin sürecinde,bu durum savunma istenirken işçiye sorulacak,işci de kendince bir cevap verecek.

Kendisinden imzalaması istenen bir tutanağın boş bırakılmasındansa, cevap hakkını saklı tuttuğunu belirterek imzalamak her zaman daha iyidir.