İşe Başlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan flash-aa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mehaba arkadaşlar
köyde berber dükkanı açacak bir mükellef iş yeri kirasından dolayı basit usul mükellef olacaktır.
bir iş yeri açarak iş yapacağından esnaf muaflığından yararlanamayacağını düşünüyorum. iş yeri köyde açılmasından dolayı başka bir avantajı varmıdır.
yorumlarınız için teşekkür ederim...............

Ynt: işe başlama

sn flash-aa ;

esnaf muaflığı tabiki olamaz haklısınız basit usülde vergilendirilen mükellef olduğu için kenidne bağlı olduğu odadan p.satış fişi alması gerekir.

Ynt: İşe Başlama

sayın flash aa

bende kalisper_a katılıyorum. esnaf muaflığından yararlanamaz. basit usule tabii sonuçta odadan perakende satış fişi alarak basit usulde defter tutar. Başka yolu yok diye düşünüyorum ben. kolay gelsin

Köyde bir işyeri açarak berberlik yapacak olan kişi esnaf muaflığından yararlanır.

GVK 9/3'e bakınız.

3. Köylerde gezici olarak her türlü sanat işleri ile uğraşanlar ile aynı yerlerde aynı işleri bir iş yeri açmak suretiyle yapanlardan 47'nci maddede yazılı şartları haiz bulunanlar (51'inci madde şümulüne girenler bu muafiyetten faydalanamazlar);

arkadaşlar gv 9/3 te her türlü sanat işiyle uğraşanlar denmektedir berberlik sanat değil zanaat diye düşünmüştüm