İşe Başlamayı ve Bırakmayı Zamanında Bildirmeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeynep44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar,

işe başlama ve bırakmayı zamanında bildirmemenin cezası nedir

Ynt: işe başlamayı ve bırakmayı zamanında bildirmeme

bunların zamanını siz ayarlayabilirsiniz eğer vergi memuru sizden önce tespit etmemiş ise

Ynt: işe başlamayı ve bırakmayı zamanında bildirmeme

Merhaba,
VUK 352/7 maddesine göre işe başlamanın zamanında bildirilmemesi 1.Derece Ususlsüzlük sayılmakta ve cezası;

Sermaye Şirketleri için 80,00 YTL,
1.Sınıf Tüccarlar ve S.M için 50,00 YTL,
2.Sınıf Tüccarlar için 25,00 YTL

olarak uygulanır.
Detaylar için referans verdiğim maddeyi inceleyiniz.

Ynt: İşe Başlamayı ve Bırakmayı Zamanında Bildirmeme

vermiş olduğunuz yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

sn.kalisper vergi memuru tutanakla zamanında bildirim yapılmadığını tespit etmiş durumda.

sn tamer baskan 352/7 gereğince 1.derece usulsüzlük kesileceği kanunda belirtilmiş ancak ben ayrıca bir de başka özel usulsüzlük cezası kesilip kesilmediğini öğrenmek istemiştim. biliyorsunuz maliye aynı suça ayrı ayrı cezalar kesebilmektedir. (e-beyannameyi zamanında gönderememe gibi)

teşekkürler

Ynt: İşe Başlamayı ve Bırakmayı Zamanında Bildirmeme

zeynep44 ' Alıntı:
vermiş olduğunuz yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar.

sn.kalisper vergi memuru tutanakla zamanında bildirim yapılmadığını tespit etmiş durumda.

sn tamer baskan 352/7 gereğince 1.derece usulsüzlük kesileceği kanunda belirtilmiş ancak ben ayrıca bir de başka özel usulsüzlük cezası kesilip kesilmediğini öğrenmek istemiştim. biliyorsunuz maliye aynı suça ayrı ayrı cezalar kesebilmektedir. (e-beyannameyi zamanında gönderememe gibi)

teşekkürler

işe başlama nın başkaca cezası yoktur. Ancak sizin tutmanız gereken resmi defterlerde onaylanmamıştır tahminimce.Onlar içinde ayrıca ceza düzenlenecektir.