İşe geç kalma hakkında

arkadaşlar merhaba, bir üniversitede 33'lü araştırma görevlisiyim, normalde işe geç kalmadığım halde geçen elime sayısı ve tarihi olan şöyle bir tutanak geldi :

Daha Önce Birkaç Defa Sözlü Uyarılmış Olmanıza Rağmen Mesai Saatlerine Dikkat Etmediğiniz Görülmüş Olup, Mesai Saatleri Konusunda Gerekli Hassasiyeti Göstermeniz Hususunda
Gereğini Bilgilerinize Arz Ederim.

öncelikle sunu belirtmeliyim ki işe başlayalı 20 gün oldu, bu üniversiteye tayinle geldim başka üniversiteden, diğer ünide 3 yıl çalışmıştım, neyse, işe başladıktan sonra bölüm başkan yardımcısına yönlendirildim o da dedi ki: yarım saat yada bir saatlik gecikmelerde haber vermene gerek yok, ama uzun süreli gecikirsen haber verirsin,

ancak gecen gün 9:10 geçe iş yerinde olmama rağmen bölüm başkanı tarafından yukarıdaki tutanak tarafıma yazıldı.
Cevap yazmam gerekiyor mu, işin büyüyeceğini tahmin ediyorum, davalık olabilirim. yazacaksam ne yazmalıyım

şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Ynt: İşe geç kalma hakkında

Sn.Üstadım
Şahsi düşüncem,memur olabileceğinizi düşünerek,ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi değilim,ayrıca üniversitenin de bu konuya dair kendi iç ikincil mevzuatı olabilir bunuda bilmiyoruz,ancak genel manada bölüm başkanı tarafından size böyle bir yazı(yazılı uyarı) tebliğ olunmuş ise bu işlemin ön-alt yapısı olmalı,yani önce bu tebliğin içeriği tespit edilmiş olmalı ki daha sonra bu yazı size tebliğ olunmalı yahut bölüm başkanı bu konu hakkında sözlü olarak bilgilendirilmiş,buna istinaden kendiside doğrudan bu işlemi başlatmış olabilir,her nasıl olmuş ise burayı fazla irdelemeye gerek yok,ama ortada tarafınıza ait yapılan bir disiplin işlemi var ve bu ilk yazılı işlem bundan sonra, bu benzeri disiplin işlemlerinde de önem arzeder.
Anlatımlarınızdan tarafınıza haksızlık yapıldığını düşünüyorsunuz,bunu haketmediğinizi,zira bölüm başkan yardımcısı ilede bu konuları görüşerek hareket etmektesiniz.Bu nedenle konuyu önce başkan yardımcısı ile istişare etmeniz.Bu görüşme sonucu edineceğiniz intiba çerçevesinde,savunma amaçlı değil de biraz daha (tarafınıza haksızlık yapılıyor olduğuna ilişkin)kelime seçimlerinize özen gösterek bilgilendirme amaçlı yazıyı bölüm başkanlığına sunun(imza karşılığı veriniz,ilerde bunlar lazım olacak)