Ynt: İşe Gelmeyen İşçi...
15, 16 , 17/08 de devamsızlık yaptı.18/8 de ihtarı gönderdiniz.Gel çalış, yada geçerli mazeretini bildir dediniz.
İhbarın ,çalışana tebliğinden sonra, bir cevap ta gelmedi, geri gelip çalışmadı da,1hafta daha beklediniz,gelen giden yok. Çıkışı vediniz.
Bu durumda , 3 günlük devamsızlıktan hemen sonra gereken yasal süreci başlattığınıza göre 6 günlük süreyi kaçırmış mı olursunuz?
Bence 6 günlük süre sizi bağlamıyor bu durumda.
Ha çok çok emin olmak istiyorsanız, hala çıkışı yapmadıysanız, bir ihtar daha gönderin,örneğin 3 gün süre verin.
İhtarın karşı tarafa ulaştığını noterden takip edin, ulaştıktan 3gün sonra hala gelmediyse, çıkışı 4.gün verin,o güne kadar olan günler için de eksik gün bildiriminde bulunun.
En başta belirttiğiniz ücretin düşük gösterilmesi gibi bir sebep varsa, zaten bu yapacağınız bildirimlerin bir etkisi olmayacaktır.İşçi hiç bir sebep belirtmedi ise, dava açtığında ben primlerin düşük ödendiği için ayrıldım , şimdi de tazminatlarımı istiyorum der ve gerçek ücretinin sizin bildirdiğinizden daha yüksek olduğunu ıspat ederse tazminat ödemeye mahkum olursunuz
.