İşe Giriş Bildirgesi Geç Verilmiş

Merhaba Sayın Foumdaşlar

Bir Mükellefimiz 16.03.2009 tarihinde işe başlayan 2 tane güvenlik elemanını SSK ya bildirmeyi unutmuş ve 12.05.2009 tarihinde işe giriş bildiriminde bulunmuşlar; ancak bu 2 kişi gidip firmayı SSK ya şikayet etmişler.SSK da firmadan Jandarmaya verilen bildirimi istemiş ve bu durumu tespit etmiş

bu durumda SSK hangi para cezalarını uygular mükellef yaklaşık olarak ne kadar para cezası öder

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Ynt: işe giriş bildirgesi geç verilmiş

işe girişlerden dolayı;

a) Sigortalı işe giriş bildirgesi ile genel sağlık sigortası giriş bildirgesini; 5510 sayılı Kanunda belirtilen süre içinde ya da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca (Kurum) belirlenen şekle ve usule uygun vermeyenler veya Kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler hakkında her bir sigortalı için, Bir aylık asgari ücret 666,00 ceza kesilir.

b) Sigortalı işe giriş bildirgesinin verilmediğinin, mahkeme kararından veya Kurumun denetim ve kontrolle görevli memurlarınca yapılan tespitlerden ya da diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarının kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelerden veya bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde bildirgeyi vermekle yükümlü olanlar hakkında her bir sigortalı için asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır.

Ayrıca,
Prim belge ve defter kayıtlarını Kurumca belirlenen şekilde ve usulde vermeyenler ya da Kurumca internet,elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler veya belirlenen süre içinde vermeyenlere her bir fiil için;
Belgenin mahkeme kararı, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma,denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar,kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden, hizmetleri veya kazançları Kuruma bildirilmediği veya eksik bildirildiği anlaşılan sigortalılarla ilgili olması halinde, belgenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği dikkate alınmaksızın, aylık asgari ücretin iki katı tutarında, idari para cezası uygulanır.

Ynt: İşe Giriş Bildirgesi Geç Verilmiş

yani her işçi için 666*2=1332 TL ceza öder.

Peki 16.03.2009-12.05.2009 tarihleri arasında kalan primler ne olacak işveren bunları da yatırmak zorun da değil mi?

stajyer27 ' Alıntı:
yani her işçi için 666*2=1332 TL ceza öder.

Peki 16.03.2009-12.05.2009 tarihleri arasında kalan primler ne olacak işveren bunları da yatırmak zorun da değil mi?

hakankrl ' Alıntı:
Ayrıca,
Prim belge ve defter kayıtlarını Kurumca belirlenen şekilde ve usulde vermeyenler ya da Kurumca internet,elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler veya belirlenen süre içinde vermeyenlere her bir fiil için;
Belgenin mahkeme kararı, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma,denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar,kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden, hizmetleri veya kazançları Kuruma bildirilmediği veya eksik bildirildiği anlaşılan sigortalılarla ilgili olması halinde, belgenin asıl veya ek nitelikte olup olmadığı, işverence düzenlenip düzenlenmediği dikkate alınmaksızın, aylık asgari ücretin iki katı tutarında, idari para cezası uygulanır.

16.03.2009-12.05.2009 için prim bildirgeleri de verilmeli ve ödenmeli, ayrıca ipc yukarıdaki maddede ayrıca yazılı.

ayrıca ek bildirge vermekten ceza ve faizli prim ödemesi yapacaksınız. iş yerinize iş müfettişi gelip denetleme yapacaktır. (bazen yapılıyor)

İşe giriş Bildirgesi için Asgari ücretin bir katı tutarında, Gönderilmeyen döneme ait bildirgeler içinse asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası yersiniz. Eğer 4. ayın bildirgesini hemen gönderirseniz. 4. ay bildirgesine ait 2 kat tutarı cezadan kurtulabilirsiniz gibime geliyor. Çünkü 4 ayın bildirge verme süresi geçti ama belki bir ihtimal 666*(1/5)* kişi sayısıyla kurtulursunuz.
İşe Giriş bildirgesi 666*1
666*2 kat*1 ay ceza yiyerek kurtulma ihtilmali var yoksa
666*2 kat*2 ay ceza yersiniz.
Aynı problemi bende yaşadım. Ama dönem eski meslektaşın defter tuttuğu döneme aitti. İdari para cezası tebliği yeni geldi.