İşe Giriş Bildirgesi Verilmesi ile İlgili Bir Sorum Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zugasen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
14.01.2009 tarihinde bir işyeri bildirgesi verdim kuruma. Ancak ilgili işyerinin (fırın işletmesi) daha önceden başka bir adrese kayıtlı ssk sicili varmış. Kurum bana eski sicil numarasını güncelleme yaparak,yeni işyeri bildirgeme 14.01.2009 tarih ve sıra sayı ile verdi. Bende eski e-bildirge için aynı sicil üzerinden şifremi aldım. işyeri bildirgemde işçi çalıştırmaya başlama tarihim 16.01.2009 idi ve bir işçi girişim vardı. (kısmı istihtam 6 gün prim ödenecekti) İlk tescillerde işe giriş için verilen bir aylık süre zarfında giriş yapabileceğimizi düşünerek 27.01.2008 tarihinde işe giriş yaptık. İnternetten yaptığımız bu işe giriş te "bildirgenin yasal sürede verilmemesinden dolayı sgk asgari ücret tutarında bir ceza yaptırımına gitti. Bildirgeyi geç vermemiz tamamen ilk kuruluş kapsamında olduğumuzu bilmemizle ilgili. Fakat eski sicil numarasının güncellenip kullanılmasıyla bir aylık bildirim süremizin olmadığı konusunda bir bilgimiz yoktu.

Bu durumu düzeltme imkanımız var mıdır? Hangi yollara başvurursak SGK nın bu cezasından kurtulabiliriz. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ynt: İşe giriş bildirgesi verilmesi ile ilgili bir sorum var

Eski işyeri no düzeltilerek işlem yapıldığı için 1 aylık süreyi kullanamazsınız, dolayısı ile ipc biran önce ödeyin. Erken ödemede yaparlanacağınız ind. ile yükünüz biraz hafifler.