İşe Giriş Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakankrl

Tanınmış Üye
İşe giriş bildirgesinde bir personel için aldığım bilgi mesajı aşağıdadır.

Bilgi:Sigortalının 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi sigortalılığı mevcuttur.Bu kapsamdaki sigortalılığının devam ettiğinin anlaşılması halinde yaptığınız tescil işlemi geçersiz sayılacaktır.

Bu personelin bir şirkette ortaklığı olduğunu öğrendik.İşe de başlatmak istiyoruz.Ne yapmalıyız,yardım lütfen.

Ynt: İşe Giriş Bildirgesi

sizin sigorta girişi yapmanıza bir sakınca yok, yapabilirsiniz. Nitekim sistem buna izin veriyor. Sadece böyle bir uyarı yazısı çıkıyor. Ancak personel için hizmet çakışması olacak ve geçersiz sayılacaktır. 4-b ise bağkurdan pasife alması gerekir kendisini. aksi takdirde şirketinizin yapmış olduğu sigortadan yararlanamaz.

Dikkat! Halen aktif 4/b birini 4/a girişi yapılır ve bu 4/a kayıtları iptal olursa firmanızın defter kayıtlarının hatalı olmasından dolayı yüklüce ipc cezası ile karşılaşabilirsiniz. 4/b kaydı olan birinin kaydını durdurduğuna emin olmadan 4/a yapılmamalı.

Teşekkürler yanıtlarınız için.Bu personelin 4/b liliği devam edecek,sonlanmayacak.Peki 4/a girişini yapmadan ücretinden gv ve damga vergisi kesilerek bordroda gösterilebileceğini okudum araştırıken.Bununla ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz.

SGK hizmetlerin çakışması kısmına bakabilirsiniz.

3- Çakışan hizmet süreleri içinde, Sosyal Sigortalar Kurumu (Devredilen) ile birlikte aynı zamanda hizmetin geçerli olduğu Bağ-Kur/Emekli Sandığına (Devredilen) da prim ödenmiş olması, başka bir ifade ile çakışan hizmet süreleri içinde hem Bağ-Kur/Emekli Sandığında (Devredilen), hem de Sosyal Sigortalar Kurumunda (Devredilen) tahakkuk etmiş prim borcunun bulunmaması durumunda, Sosyal Sigortalar Kurumunca (Devredilen) yersiz olarak tahsil edilmiş primlerin aktarımı yapılmayacaktır.

Bu durumda, Sosyal Sigortalar Kurumunca (Devredilen) daha önce yersiz tahsil edilmiş olan primlerin,

- Sigortalı hissesi, 506 sayılı Kanunun 84. maddesine göre sigortalıya iade edilecek,

- İşveren hissesi ise, işverenin varsa diğer borçlarına mahsup edilecek, yoksa yine 506 sayılı Kanunun 84. maddesine göre kendisine iade edilecektir.

Yukarıdaki durumun dışında bazı işe alınan personelin girişlerinde de bu uyarı çıkıyor. aktif bağkurlu olmadıkları halde. sistem daha sağlıklı çalışmıyor yani. sigortalılar kendileri gidip bu durumu sorguluyorlar. işe giriş işleminde işverenin bir hatası olmadığını düşünüyorum.

http://www.yak

hakankrl ' Alıntı:
Teşekkürler yanıtlarınız için.Bu personelin 4/b liliği devam edecek,sonlanmayacak.Peki 4/a girişini yapmadan ücretinden gv ve damga vergisi kesilerek bordroda gösterilebileceğini okudum araştırıken.Bununla ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz.

Bagkurlu olan sahıs firmada işe basladı, sgk ya ise giris yaparken bende aynı uyarıyı alınca arastırdım üzerine faal kahvehane varmıs. Arkadasımızın dedigi gibi ücret bordrosunda sadece gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yaparak gösterecegim, baska bir bildirim yapmam gereken birsey varmı acaba bu konuyla alakalı olarak ?

Eğer sizde çalışması devam ederken 4/b ileride bir gün sonlandırmak ister ise en geç sonlanma gününde işe giriş bildirgesini vermelisiniz.

Tesekkürler sayın turko, işçiden taahhütname almakta fayda var