İşe Giriş Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşe Giriş Bildirgesi

bildiğim kadarıyla internetden verebiliyorsun

hatta ipc yersiniz diye bir uyarıda çıkıyor...

teşekkür ederim ilginize...

fakat bildirge 2006 yılına ait. sistem kabul etmez diye düşünüyorum.emin olamadım.
işe giriş bildirgesini ayrıca dilekçe ekinde mi vermek gerekir ? primlerde problem yok,sadece işe girişi verilmemiş.

primleri yatmış girişi yapılmamış ise dilekçe ile müracaat etmeniz gerekir diye düşünüyorum...

merhaba arkadaşlar,
bu konu ile ilgili son bir sorum olacak.yardım ederseniz çok memnun olurum.
% 5 işveren teşviğinden faydalanıyoruz.ben mayıs ayı bidirgemi indirimli olarak aldım.tabiki ödemesi ay sonunda olacak.şidi ben geriye dönük işe giriş bildirgemi verdiğimde teşvik iptal olur mu?
yani mayıs ayı SGK bildirgemi ödedikten sonra, haziran bildrigemi vermeden önce mi işe giriş bildirgemi vermem gerekir?
yani haftaya işe giriş bildirgemi verdiğimde % 5 teşviğim iptal edilir mi ?

yardımcı olursanız çok sevinirim.

2009 139 nolu genelgede açıklamalar mevcut.

Sigortalı işe giriş bildirgesi verilmediğini kurum mu tespit etti yoksa siz mi farkederek veriyorsunuz.

2- Çalıştırdığı sigortalıları Kuruma bildirmeyen işyerleri hakkında yapılacak işlemler

Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitler veya diğer kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatları gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemeler neticesinde ya da bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelere veya mahkeme ilamına istinaden, çalıştırdıktan sigortalıları Kuruma bildirmediği veya prim ödeme gün sayısını ya da prime esas kazanç tutarını eksik bildirdiği tespit edilen işyerlerinden dolayı, beş puanlık prim indiriminden, bir yıl süreyle yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.

Buna göre, çalıştırılan sigortalıların Kuruma bildirilmediği ya da prim ödeme gün sayısının veya prime esas kazanç tutarının eksik bildirildiği hususunun,

- Yapılan kontrol ve denetimler sonucunda tespit edilmesi halinde, tutanak tarihini,

- Bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulan kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden anlaşılması halinde, sözkonusu yazıların Kuruma intikal tarihini,

- Mahkeme ilamı ile karar verilmesi halinde, mahkemenin kesinleşmiş karar tarihini,

izleyen ay başından itibaren bir yıl süreyle sözkonusu indirimden yararlanılamayacaktır.

ben farkettim.yalnız zaten primleri düzenli olarak ödendi.sadece işe giriş bildirgesi verilmemiş.sigortasız çalıştırma söz konusu değil.

O halde beş puanlık indirimden yararlanmama gibi bir durum söz konusu olmaz. İndirimden faydalanmaya devam edersiniz.