İşe Giriş Bildirgesi

Daha önceden iş yerimize çalışmak için başvuruda bulunan bir kişinin15.03.2011 tarihinde başvurusu kabul edildi 16.03.2011 tarihinde işe girişini verdik ama kişi iş başı yapmadı ve kendisine ulaşamıyoruz. bu işe girişi nasıl iptal edebiliriz yada maaşları bankadan veriyoruz bu kişiye ücret vermeden nasıl çıkışını verebiliriz.

Ynt: İşe Giriş Bildirgesi

Tarih konusunda sizi sıkıntıya sokmam istemem ama işe başlaması gereken günde..Bağlı olduğunuz SGK'ya..işe başlamayan Sigortalının işe giriş bildirgesinin iptaliyle ilgili bir dilekçe yazıp.. ekine de iptal etmek istediğiniz işe giriş bildirgesini ve şirket yetkililerinin imzalarının olduğu tutanağı koyup.. aynı gün bildirmeniz gerekiyordu..

Şu durumda siz geç kalmış gözüküyorsunuz..bu 3. gün.. işlem yapabileceğinizi zannetmiyorum.. en kötü ihtimal.. 16.03.2011 giriş.. 16.03.2011 çıkış yapacaksınız.. ve o kişi adına 1 günlük APHB'si düzenleyeceksiniz.. aksi halde..kurum bildirge verilmediğini düşünecek ve idari para cezası ile karşı karşıya kalacaksınız..

puantaj cetveli doldurdugunuz takdirde hic prim odemesi yapmaniza gerek yok

İyi de bunların işe giriş yaptığı tarihte yapılması gerekmiyor mu?

aslında bi aksilik çıktı gelir diye düşündük o yüzden iptal vermedik ve böyle bir olay gerçekleşti. cevaplar için teşekkürler

Gene de siz bir görüşme yapın.. 1 günlük pirime razı gelip.. çıkış yapmayın..ben sadece fikrimi söyledim.. iş başı yapması gereken tarih dışında iptal edilemeyeceğini düşünüyorum ama.. tabiki yanılabilirimde..

merhaba,

1günlük devamsızlık tutanağı düzenleyin eksik gün sebebi olarak ve aynı günde çıkışını yapın herhangi bir sorun olmaz biz sürekli karşılaşıyoruz bu durumla.