İşe Giriş Çıkışta Yıllık İzin Hesabı

Merhaba Arkadaşlar;

Bir Firmada 14.10.2015 Tarihinde İşe Başladım, 11.07.2016 Tarihinde Kendi İsteğim ile İşten Ayrıldım.
Aynı Firmada 01.08.2017 tarihinde tekrar işe başladım. Bugün (10/04/2017) yıllık izne çıkmak için gerekli şartları tamamlamış sayılıyormuyum.
Yıllık İzin Hakkım var mı bunu öğrenmek istiyorum?

Teşekkürler

Son düzenleme:
Tasfiye olunmamış Önceki hizmet süreniz ile sonraki hizmetinizin toplamında bir yılın tamamlandığı tarih yıllık izin hakkının doğduğu tarih olacaktır.

Yillik izin calisma suresinin tamamlanmasiyla kazanilan bir hak olmakla birlikte ne zaman kullanilabileceginin karari isverene birakilmistir.
Izin talebinde bulunursunuz, isveren uygun tarihi belirler.

Her turlu sikayetinizi iskur a iletebilirsiniz.

A-Peki hakkım verilmiyorsa
B-hangi mercilere şikayet etmem gerekiyor
?
a-hakkınızı vermem diyen yok ki,zamanı gelince yani işin yürütümü açısından uygun zaman gelince işveren verir,verecek,sn.keremcem beyin dediği gibi karar işverenin,
b-sakın şikayet yoluna gidipte işveren ile iş ilişkisini zedelemeyiniz.

a-hakkınızı vermem diyen yok ki,zamanı gelince yani işin yürütümü açısından uygun zaman gelince işveren verir,verecek,sn.keremcem beyin dediği gibi karar işverenin,
b-sakın şikayet yoluna gidipte işveren ile iş ilişkisini zedelemeyiniz.

İşten Çıktım. Çıkarken Yıllık İzin Ücretimi de Talep Ettim. Böyle Bir Hakkım Olmadığını Söyledi İşveren. Nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda.

Isten ne sekilde ciktiniz? Yazili olarak bildirimde bulunup bildirim suresine uydunuz mu?

İşten çıkmışsanız,
iş kurumu il müdürlüğü veya bağlı hizmet merkezine bildirimde bulunursanız inceleme yapılır.

Isten ne sekilde ciktiniz? Yazili olarak bildirimde bulunup bildirim suresine uydunuz mu?

İşten Çıkışım;
Bir Kağıda İşten Çıkacağımı ve İhbar Sürem Olan Süreyi Vereceğime Dair Bir Dilekçe Yazdım. İhbar süremin bitiş tarihini de ekledim ve İşverene verdim işverende ben bu yazıyı kabul etmiyorum böyle bir hakkım olmadığını seni ben işten çıkartırsam ihbar süresi vermek zorunda olduğunu söyledi.

Ardından Çıkış işlemi başladı.

İşten çıkmışsanız,
iş kurumu il müdürlüğü veya bağlı hizmet merkezine bildirimde bulunursanız inceleme yapılır.

Teşekkürler.

Merhaba bir sirkette 21 12 2014 te ise basladim 2015 eylul ayinda emeklilige hak kazandigimi bildirdim sirket yetkilisi prosedur geregi 1 gun cikisimi yapip sonraki gun tekrar girisimi yapacacagini ve calismaya ara vermeden devam edecegimi soyledi calismaya devam ettim 12.ay da yillik iznimi kullanmak istedim bana siz 2015 9.ayda butun haklarinizi alarak ayrilmis sonra tekrar girmis gorunuyorsunuz bu nedenle izin hakkiniz yok dendi istersem 10 gun ucretsiz izin verebileceklerini soyledi 10 gun ucretsiz izin kullandim maasimdan kesildi.Yani emeklilik icin 1 gun cikis giris yapildi diye izin kullanamadim.Birde bu sirkette hala calismaya devam ediyorum maaslarimizin bi kismi bankaya yatiyor bi kismini elden veriyorlar bizlere gecmise donuk zoraki evraklarda imzalatiliyor sozun kisasi bu isyerinde artik calismak istemiyorum ancak 3 yilim heba olsun istemiyorum tum bunlar isciye tek tarafli fesih hakki dogurmuyormu?Izlemem gereken yol nedir?yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Emeklilik kıdeme bağlı olan izin haklarını da sıfırlayan bir işlemdir. Yani 1 eylül 2015 te emeklilik nedeniyle çıkışınız yapılıp 2 eylülde emekli olarak çalışmaya başladığınızda izin hakkı kazanamamış olduğunuzdan yapılanda , söylenende bir yanlış yok. O konuda yenen bir hakkınız yok yani.
Artık çalışmak istemiyorsanız, sgk primlerinizin daha düşük bir ücret üzerinden ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshedip tazminatınızı ve varsa diğer ücretlerinizin ödenmesini talep edebilirsiniz.
Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açıp gerçek ücretinizi ıspatlayarak haklaırnızı alabilmeniz mümkün olur.