Ynt: İşe giriş güncelleme ekranı
Kendim çalıyorum kendim oynuyorum..
Buldum..
Benim gibi sıkıntı yaşayanlar okusun..
Eski yıllara/dönemlere ait sigortalı ise giriş bildirgelerinin verilmesi halinde, ise giriş bildirgesinin verildiği sosyal güvenlik merkezi, sisteme ise girişi girmemiş ise İs-Kur Meslek Kodu güncelleme işlemi yapılamamaktadır. Bu sorunun yaşanması halinde ilgili sosyal
güvenlik merkezine sürkü ekinde bulunan dilekçe ile başvuru yapılarak, ise giriş bildirgesinin sisteme girişi yaptırılmalıdır.
Örnek: (A) Ltd. Şti unvanlı işyerine 1 Mart 2003 tarihinde ise giren sigortalı (B)?nin, sigortalı tekrar ise giriş bildirgesi, (C) sosyal güvenlik merkezi çalışanları tarafından sisteme girilmemiş ise giriş güncelleme amacıyla ilgili menüye gidilerek sigortalının T.C numarası yazılınca ekrana ise giriş bildirgesi gelmeyecek bu nedenle güncelleme yapılması mümkün olmayacaktır. Bu sorunu çözmek amacıyla sürkü ekindeki dilekçe (C) sosyal güvenlik merkezine verilerek daha önce verilen ise giriş bildirgesinin sisteme girişi sağlanacak sonrasında ise İs-Kur Meslek Kod Güncelleme işlemi yapılacaktır.
Dilekçe örneği..
T.C.
SOSYAL GUVENLİK KURUMU BASKANLIĞI
İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
?????? Sosyal Güvenlik Merkezi?ne
İSTANBUL
Konu: İse Giriş Bildirgesinin SGK Sistemlerine Girilmesi
Kurumunuzda ?????????????.. dosya numarasında işlem gören
işvereniz. İşyerimizde çalışan ve ise giriş bildirgesi daha önceki yıllarda verilen
?????????. TC Kimlik numaralı sigortalımıza ait ise giriş bilgileri SGK
sistemlerine girilmediği için (tekrar ise giriş bildirgelerinin tescil kütüklerine islenmemesi) İs-
Kur Meslek Kod Güncellemesini yapamamaktayız.
APHB?si verilme suresinin az kaldığı da dikkate alınarak sigortalılarımıza ait ise giriş
bilgilerinin SGK sistemlerine ivedi girilmesini;
Arz ederiz.
İSVERENİN UNVANI-İMZASI
EK :
Onaylı İse Giriş Bildirgesi Sureti
ADRESİ :
????????????.????????????.
?????????????????.??/İstanbul