İşimizin saygınlığı ve önemi !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tolona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tolona

Katkı Sunan Üye
değerli meslektaşlarım ben belki biraz doldum paylaşmak istedim bilmiyorum sadece bendemi böle mükellefler var ama zannetmiyorum İşimizin önemini nasıl anlatıcaz veya anlıyacaklar yada anlamaları için illa bizim hata yapmamız ve büyük ceza yemelerimi lazım işimizin önemini nasıl anlıyacaklar 3-5 kuruşun hesabını yapmaktan nasıl vazgececekler 3,5 kuruşa defter tutanlar olduktan sonra zor tabi , tabi ortada tutulan bir defterde olmuyo ama bunu bu mükellefler nasıl anlıyacak .
İyi haftalar dilerim.

Sayın Tolona,
Maalesef bu tipler sadece sizde yok memleketin her tarafında bu tiplerden epeyce var.Bu tipler için emek verilerek, kafa patlatılarak yapılan hiç bir işin önemi yoktur. Neticede bu tiplerin 2-3 adet evrağı vardır ! fazla bir işi yoktur! onun için tarifeden ücret almanın mantığı da yoktur ! Ta ki Vergi dairesi ve SSK tarafınadan bir incelemeye maruz kalana kadar(o da 50 yılda 1 ) Onun için sevgili arkadaşlar biz meslek camiası olarak ne zaman gerçek manada kenetleniriz,emeğimizin karşılığından taviz vermeyiz o zaman bu tipler biraz kendilerine çeki düzen verirler.Defterlerini yurt dışında tutturacak halleri yok.(Ogünleri de biz görmeyiz gibime geliyor en azından ben 33 yaşındayım kendi adıma söylemek gerekirse çok ümitsizim.)
AB Falan hikaye Cem YILMAZ'ın dediği gibi EĞİTİM ŞART!!!!!!!!!!!!

Sayın Tolona ve Sayın Atakan İrken,

Yasalar konacak, en önemlisi uygulanacak ki anlamı olsun, sonuç alınabilsin....

Kaldırımda yürümesini bilmeyen insanlardan ne bekleyebilirsiniz? Onların yetiştirdiği çocuklar aynı eğitim yolundan geçiyor.
Çevreyi kirleten insanları düşünün.... Her taraf çok kirli. Oysa yurtdışında yaşayan, örneğin Avrupalı dan aslında bu anlamda hiçbir farkımız yok. Onlar yasalarını uygulamasını biliyorlar. Eli sopalı, sırtı abalı birileri ya da üniformalı birileri kontrol edip, "al sana ceza" demediği sürece, "eğitim"ve "yaptırım" olmadığı sürece herşey havada asılı kalır ve sonuç alınamaz.... Değil Avrupa Birliği ....neyse....
İnsanımızın eğitimli ve bilinçli olması gerekiyor. O bilinç de; aileden başlıyor, okullardaki eğitimde devam edip, çevreyle şekilleniyor....
Ama çevreme baktığımda, bu konuda bir adım bile yol alınamayacakmış gibi geliyor bana....
Yine söylüyorum, "önce insan olmak"sonra "eğitim"ve "yaptırım" şart.....

Hoşçakalın,