İşkur işgücü çizelgeleri için işçi sayısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi günler işkurdan aylık çizelgeleri göndermek için işçi sayısı koşulu varmı yani bir işçisi bile olan bu çizelgeleri göndermek zorundamıdır Saygılar

Ynt: İşkur işgücü çizelgeleri için işçi sayısı

işkur'a kayıtlı her işveren göndermek zorunda..

kayıtlı olmak için işçi sayısı şartı varmıdır peki

10 ve üzeri işçi çalıştıranlardan aylık işgücü çizelgesi vermesi istenmektedir

Forumda detaylı tartışma var!

01/08/2009 tarihinden itibaren ÇSG Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlüğüne verilen;

- İşyeri Bildirgesi,

- Ek-1 ve Ek-2 ile

Türkiye İş Kurumuna verilen;

-İşten Ayrılma Bildirgesi (İAB) kaldırılmakta olup,

Bu tarihten sonra SGK? ya verilen / bildirilen;

-İşyeri Bildirgesi,

-Sigortalı işe giriş bildirgesi ve

-Sigortalı işten ayrılış bildirgesi yeterli olacak ve Bölge Çalışma Müdürlüğü ile İş Kur Müdürlüğüne bildirilmiş sayılacaktır.

ibrahim1979 yazdıklarınızın konu ile alakası nedir?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun sigortalı bildirimi ve tesciline ilişkin 8. madde; sigortalılığın sona ermesine ilişkin 9. madde; işyeri, işyerinin bildirilmesi, devri, intikali ve nakline ilişkin 11. madde uyarınca yapılan bildirimler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili bölge müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumuna yapılması gereken bildirimlerin yerine geçecek. 01/08/2009 tarihinden itibaren ÇSG Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlüğüne verilen; - İşyeri Bildirgesi, - Ek-1 ve Ek-2 ile Türkiye İş Kurumuna verilen; -İş Gücü Çizelgesi ve -İşten Ayrılma Bildirgesi (İAB) kaldırılmakta olup, Bu tarihten sonra SGK? ya verilen / bildirilen; -İşyeri Bildirgesi, -Sigortalı işe giriş bildirgesi ve -Sigortalı işten ayrılış bildirgesi yeterli olacak ve Bölge Çalışma Müdürlüğü ile İş Kur Müdürlüğüne bildirilmiş sayılacaktır.****iş gücü çizelgesi kaldırılmıştır.onua nlatmak istedim.mesaj yarım cıkmış...

iş kur iş gücü çizelgesi bu md kapsamında değil ki! Kalkmadı, vermek zorunda olanlar vermeye devam edecektir.

***gönderdigim yazıyla ilgili araşırma yaptım.sonradan metinde düzeltme yapılmış.araştırınca fark ettim.ilk yazının çıktısı olduğundan ben öyle biliyordum.açıkçası çok ta önemsenmeyen bir konu .versende olur vermsende olur diyenler cok.ben bu yazıya kadar iş gücü çizelgesini netten veriyordum.sonra vermedim. kimseden de bişey çıkmadı.kurum tarafından talepte bulunulur ise veriliyormuş.***

TÜRKİYE İŞ KURUMU KANUNU

Kanun No. 4904
Kabul Tarihi : 25.6.2003
Resmi Gazete Tarihi 05/07/2003
Resmi Gazete Numarası 25159

Bilgi verme ve gizlilik

MADDE 21. - Kurum tarafından kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz. Bu maddeye aykırı davrananlar hakkında 765 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

İnşallah Faydalı Olmuştur.

MADDE 21. - Kurum tarafından kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz. Bu maddeye aykırı davrananlar hakkında 765 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

***Aynen Katılıyorum***

arkşlar
benim işkur yetkilileriyle yaptığım görüşmede dedilerki, kayıtlı olan her işveren işçi sayısına bağlı kalmaksızın bilgileri elektronik ortamda girmek zorundadırlar. yalnız şu esnetilmiş. her ayın ilk haftası içinde girilecek olan bilgiler ay sonuna kadar da cezasız olarak girilebilmekteymiş..

kolaylıklar dilerim

Onların dediğine değil kanuna bakın! Laf uçar yazı kalır.

Her söylenene boyun eğerseniz daha çooook semer vuran olur!

maydanoz ' Alıntı:

Sizin önce ağzınızdan çıkan lafı kulağınız duysun. Hayvanmıyız biz de semer vuran çok olsun. Önce nerde nasıl konuşulacağını öğrenin siz bence , kendinize iyilik yapmış olursunuz emin olun.....

HAZELSU ' Alıntı:
maydanoz ' Alıntı:

Sizin önce ağzınızdan çıkan lafı kulağınız duysun. Hayvanmıyız biz de semer vuran çok olsun. Önce nerde nasıl konuşulacağını öğrenin siz bence , kendinize iyilik yapmış olursunuz emin olun.....
"semer vuran" kelimesinin angarya iş yükleyen manasına yazdığım ap açık ortada. Daha önce nane ve o.güneş'in yazılarını okunursa kurumun söylediğinin gerçek dışı olduğu anlaşılır sanırım!

maydanoz ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
maydanoz ' Alıntı:

"semer vuran" kelimesinin angarya iş yükleyen manasına yazdığım ap açık ortada. Daha önce nane ve o.güneş'in yazılarını okunursa kurumun söylediğinin gerçek dışı olduğu anlaşılır sanırım!

Uyarılarınız için çok sağolun , en iyisini siz kendi bildiğinizi , biz kendi bildiğimizi yapalım. Sizin bahsettiğiniz gibi " angarya iş yükleleme manasında olan semer vuran varsın çok olsun. Çok düşüncelisinizzzzz , size minnettarız :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...