İşkura Bildirim Yapan var mı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan father
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
F

father

Ziyaretçi
mrb arkadaşlar muhasebe bürosunda çalışıyorurmda pardon sürünüyorum,her neyse,sormak istediğim soru şu:işçi giriş ve çıkışları için,işkura bildirim yapan varmı,bir kaç arkadaşıma sordum ama tam bilgi alamadım onlarda tam bilmiyor,bildiğim kadarıyla işkurun sitesinden şifre alınıyormuş,her mükellef için ayrı ayrı mı şifre alıcaz yoksa mali müşavir bir şifre alıp bütün mükelleflerin işini tek şifreyle yapabilirmiyiz,kimi muahsebe büroları yapıyor,kimi muhasebe büroları işkura bildirim yapmaya başlamadık diyor,kimiside mecburiyet yok diyor,bilgilendirisiniz sevinirim arkadaşlar............saygılar....

Ynt: işkura bildirim yapan varmı

ben yapıyorum şahsen, her mükellef için ayrı ayrı şifre alınıyor, işkurun sitesinden önce kendinize bir kullanıcı tanımlıyorsunuz, daha sonra işveren kaydını yapıyorsunuz, işveren kaydını yaparken yetkili kullanıcı olarak kendinizi gösteriyorsunuz, işkur 1gün içinde işleminizi onaylıyor, onaylamamış olurlarsa telefonla yardımcı oluyorlar, bütün girişlerde aynı kendi TC numaranız ve şifrenizle fakat farklı dosya numaralarıyla (mükellefin) giriyorsunuz.

işkur eskiden 10kişiyi geçince diyordu, şimdi 1 kişilik firmalarda bile verin diyor, işçi çıkışları önceden sadece işveren çıkartınca verin diyordu, şimdi istifa için de verin diyor, bence verin.

Ynt: İşkura Bildirim Yapan var mı

kolay gelsin bende her ay yapıyorum şahsen ve her şirket için ayrı ayrı şifre almanız gerekir diye biliyorum

slm arkadaşlar,
işkur'a bildirilen işten ayrılma bildirgesi ile ilgili olarak
işçi kendisi işten ayrılmış ise yine bildirim yapmamız gerekiyor mu?
tşk.

Merhaba

İşçi istifa ederek işten ayrıldığı takdirde,işkur'a iab formu için bildirimde bulunulması gerekmemektedir.

ASLI_MERT ' Alıntı:
pekı verılmemesının cezası nedır ???

2 bin lira olarak okumuştum bir yerde aklımda öyle kalmış..

ama çok esnek davranılıyor.

Memurlar bile çok fazla bilgi sahibi değil konu hakkında. İnternet kullanıcıları için açılan panel kullanışsız ve bir çok hatayı içeriyor. Tam olarak hedeflenen noktaya gelmemiş. Bunu kendileride belirtiyorlar.

Memurlarla görüşmelerimde vermiş olmak için bişeyler verin ama ne verirseniz verine getirdiler.

1 AĞustos da devrim var. Sadece SGK ya bildiirm yapıcaz ve bu saçma tarfikten kurtulmuş olacağız..

SGK tarihinde büyük bir devrim olacak. Büyük gün 1 Ağustos 2009