İşsizlik Fonundan İşveren Teşviki

kariyerim3568

Katkı Sunan Üye
Değerli arkadaşlar aşağıdada anlaşıldığı gibi işsizlik fonundan işveren primleri devlet tarafından ödeneceltir.

18.08.2009 tarih ve 27323 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5921 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2'nci maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici Madde 9 eklenerek yeni bir teşvik uygulaması getirilmiştir.

Bu teşvikle 2009 Nisan ayındaki sigortalı sayısına ilave olarak bu yılın sonuna kadar en az üç aydan beri işsiz olan kişilerin işe alınması halinde asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, altı ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

ARKADAŞLAR BURDA CVP. ARADIĞIM BİR KAÇ SORU VAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
1. Bir şahıs firması 3 yıldan beri faaliyette daha önce SGK dosyası açılmadı bu teşvikten yararlanmak için yeni dosya açılışı yapacak ve bu durum karşıısnda teşvikten yararlanırmı. Not: İşveren kasım ayında işçi almayı düşünüyor ve fiilen çalışacaktır.

2. Primin sadece işveren kısmı teşvik kapsamında olduğundan işçiye ait pirim bu teşvik kapsamı dışındamı olacak

3. Teşvik kapsamında olan işçi ilerleyen aylarda işveren tarafından çıkarıldığında işçi iş kura başvurarak işsizlik parası alabilecek mi ? Malüm işsizlik fonundan ödeneceği için işsizlik parası alacak mı almayacak mı alacak ise düşük mü alacak.

İlginizden dolayı tşk. ederim

Ynt: İşsizlik Fonundan İşveren Teşviki

Merhaba,
Bu teşvik ile ilgili 2009-113 sayılı SGK genelgesine bakmanızı tafsiye ederim.

1-İlgili genelgenin 2.4.2- maddesi " 1/5/2009 tarihinden sonra 5510 sayılı Kanun kapsamına alınmıs olan isyerleri yönünden;
1/5/2009 tarihinden sonra 5510 sayılı Kanun kapsamına alınmıs olan isyerlerinde,2009/Nisan ayında sigortalı çalıstırılmamıs olması nedeniyle, sözkonusu tesvikten, 18/8/2009 ila 31/12/2009 tarihleri arasında ise alınan ve anılan maddede belirtilen niteliklere sahip sigortalıların tamamından dolayı yararlanılabilecektir.

2-Bu teşvik sadece asgari ücret üzerinden hesaplanan SSK.işveren payları içindir.

3-Teşvik işe işsizlik ödeneneğinin hiçbir ilgisi yoktur.İşsizlik ödeneği hakeden kişi bu ödeneği alabilecektir.

Arkadaşlar çok geç kaldınız.Biz Bursa ve çevresinde seminerler verdik bile.Nerdeyse 2 dönem geçti.Konuyla ilgili foruma kendimin hazırladığı bir program hazırladığımdan bahsettim..isteyene ücretsiz gönderebilirim.meil adreslerini vermeleri kaydıyla.

Saygılarımla.

ALİ ÖZBEK ' Alıntı:
Arkadaşlar çok geç kaldınız.Biz Bursa ve çevresinde seminerler verdik bile.Nerdeyse 2 dönem geçti.Konuyla ilgili foruma kendimin hazırladığı bir program hazırladığımdan bahsettim..isteyene ücretsiz gönderebilirim.meil adreslerini vermeleri kaydıyla.

Saygılarımla.

Geç kalındı diyorsunuz ama ben SGK müdürlüğüne varana kadar gittim adamların dünyadan haberleri yok.
burda benim demek istediğim kısaca 3 yıllık şahıs firmasıyız 01.11.2009 tarihinde işçi almayı düşünüyoz.Fakat, daha önceden dosyamız olmadığından 01.11.2009 tarihindende işyeri dosyası açılrak işyeri kanun kapsamına 01.11.2009 tarihinde girmiş olacak bu rağmen yinede teşvikten yararlanıyormuyuz. Kemal beyin verdiği bilgi ve tebliğ'e göre yararlanıyoruz.

İlgili programınızı mail olarak yollayacağınızı söylediniz. Banada gönderirseniz sevinirim

Mail: [email protected]