İşsizlik Maaşı Alabilir miyim?

hayırlı günler diliyorum,ben işveren tarafından nisan ayı 13`ünde ücretsiz izne çıkarıldım,ücretsiz iznimiz 5 hafta olarak söylendi,yani mayıs 18 de işbaşı yapacağız denildi,izne çıkarılırken ben ve diğer çalışanlara işveren tarafından hazırlanmış kısa çalışma ödeneği başvuru belgesini 3 ay olarak imzalattılar,ödenek başvurusu kabul edilmiş,yalnız işkur dan edindiğim bilgiye göre nisan 13 fesih tarihi olarak yazılmış,ayrıca işveren 3 aylık başvuru imzalatdığı halde işkura 1 aylık başvuruda bulunulmuş,işkurdan adımıza 1 aylık ödenek yatırılmış,fakat işverenin verdiği 5 haftalık ücretsiz izin devamlı uzatıldı,en son söylenen 7 ayda işbaşı yapacağız dendi oda kesin değil,yaklaşık 3 aydır izindeyiz,işkurun 1 aylık ödeneği dışında hiç bir yerden gelirimiz olmadı,bu durumda ne yapmalıyım,benim şahsen işsizlik maaşı için başvuru hakkım varmı,nisan 13 de yapılan fesih işten çıkış bildirgesi olarak kabul edilirmi,yanıtlarınız için teşekkür ederim,saygılar sunuyorum.

Ynt: İşsizlik Maaşı Alabilir miyim?

sizi sizden habersiz işten çıkarmışlar ise alırsınız
normalde 1 ay içinde başvurmalıydınız 1 ay geçmiş
şirketi şikayet etmelisiniz sizin haberiniz olmadan sizi işten çıkarmışlar tabi siz o zaman ücretsiz izinli sanıyordunuz
yani önce bunları düzeltmelisiniz şirketi sgk müdürlüğüne şikayet etmelisiniz