İşsizlik Maaşı Hakkında Öğrenmek İstediklerim

Merhabalar. Ben tam 5 yıldır aynı işyerinde çalışmaktayım. Hamile olduğum için işten ayrılmak istiyorum fakat işsizlik ücretine de ihtiyacım var. Son üç yıla baktığımda malesef 1080 gün primim bulunmuyor. 1075 gün primim var. Çünkü bi ara geçirdiğim bi rahatsızlık nedeniyle 5 günlük rapor kullandım. Dolayısıyla primim 5 gün eksik. şimdi size sormak istediğim sorularımı sorayım. Bu arada işverenim anlaşmalı olarak istediğim takdirde beni işten çıkaracaktır.
1) bu 5 günlük eksik prim (rapordan dolayı) 1080 gün şartını etkilermi, yani 10 ay yerine 8 aymı işsizlik maaşı alırım.
2) işsizlik maaşı almadan önce doğum iznine çıkmayı düşündüm fakat alınacak bu 8 haftalık doğum izninden sonra işten çıkarıldığımda acaba 120gün kesintisiz prim ödeme şartına mahsuru olurmu. olmazsa eğer yine 1080 günlük işsizlik maaşını alabilirmiyim (yada 5 günden dolayı 240 günlük) Detaylı açıklama yapar bilgilendirirseniz çok sevinirim. çünkü ne yapacağımı bilemiyorum, (belki defalarca sorulmuştur aynı sorular ama bulamadım kusura bakmayın) şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ynt: işsizlik maaşı hakkında öğrenmek istediklerim

1-Hastalık,
2-Ücretsiz izin,
3-Disiplin cezası
4-Gözaltına alınma,
5-Hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali,
6-Kısmi istihdam,
7-Grev,
8-Lokavt,
9-Genel hayatı etkileyen olaylar,
10-Ekonomik kriz,
11-Doğal afetler,

Nedeniyle işyerinde faaliyetin durdurulması veya işe ara verilmesi halinde, son 120 günün hesabında prim yatırılmayan bu süreler kesinti sayılmamaktadır

Dolayısı ile hastalık sebebi ile aldığınız 5 günlük ve doğum sebebi ile alacağınız 8 haftalık rapor işsizlik maaşınızı etkilemeyecektir.
Bunun dışında işten ayrıldığınız tarihden önceki son 120 gün, sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün prim ödemeniz varsa işsizlik maaşından faydalanırsınız...

Ynt: işsizlik maaşı hakkında öğrenmek istediklerim

ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ynt: İşsizlik maaşı hakkında öğrenmek istediklerim

Ancak siz 10 ay işsizlik maaşı alamayacaksınız,

İşten ayrıldığınız tarihten itibaren son 3 yılda aldığınız rapor ve ücretsiz izinleri
düştükten sonra aşağıdaki açıklamaya göre kaç ay işsizlik maaşını alabileceğinizi
bulabilirsiniz.

Son Üç yılda,
600 gün prim ödemiş olanlara 180 gün,
900 gün prim ödemiş olanlara 240 gün,
1080 gün ve daha fazla prim ödemiş olanlara 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği ödenecektir.

acil

selamunaleyküm,01,05,2007 de işegirdim 18,12,2013 te işten çıkardılar,2 3gün sonra işkura gittim ve işkurdan ödenekle le ilgili olumsuz msj geldi,eylül ayından 2 gün eksik işkur ödenek alabilmm için işyerinden 2 günlük izin kağıdı ve dilekçe istedi,bunları işveren yazarsa daha sonra ki yıllarda başıağrırmı, kolay gelsin..

ben 3 yıldan fazladır kesintisiz sigortalıyım fakat son 120 gün içinde iş değiştirdim işten çıkarılma durumum var bu durumdada işsizlik maaşından yararlanma hakkım var mı ?