İşsizlik Maaşı

merhaba herkese iyi çalışmalar,

ben iplik fabrikasında yaklaşık 5 yıldır çalışmaktayım. bel fıtığından dolayı işten çıkmak istiyorum fakat doktordan rapor alamadım. son 4 ayda sigortam tam yattı işsizlik maaşı için kriterleri sağlıyorum fakat iş yerim işten çıkarmıyor . iş yerim tazminatım yarısını vereceğini belirtti fakat ben işsizlik maaşı hakkımdan da faydalanmak istiyorum. İş yerimden ayrılmak için istifa dilekçemi vermeden 3 gün gönce başka bir iş yerinde sigortam başlasa ve 1 ay sonrada yeni iş yerinden iş çıkışım yapılsa işsizlik maaşı alabilir miyim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İşin niteliğinden doğmuşsa bel fıtığı ile ilgili önce rapor alıp,bunu işverene ibraz ederek ve bu rapora istinaden rahatsızlığınıza uygun iş talep etmelisiniz yada işveren raporu gördükten sonra uygun iş vermeli,vermez aynı işte çalışmaya zorlar ise çalışmaya devam etmek zorunda değilsiniz yada verecek başka işi Yok ise işveren fesih yoluna gidebilir,tazminatın daha fazlası olur da,yarısı,azı olmaz yahut ya verilir/hak edilir ya verilmez/hak edilmez,istifa eden için tazminat doğmaz,işsizlik ödeneği olmaz.

Arada gün kaybınız olmadan başka bir işyerinde başlayıp eğer şartları taşıyor iseniz 1 gün dahi sigortalı gözüküp işveren tarafından fesih ile verilecek işten çıkış ile işsizlik maaşı almanız mümkündür.

Arada gün kaybınız olmadan başka bir işyerinde başlayıp eğer şartları taşıyor iseniz 1 gün dahi sigortalı gözüküp işveren tarafından fesih ile verilecek işten çıkış ile işsizlik maaşı almanız mümkündür.

Teknik olarak mümkün gibi görünse de bu tip işlemler (deneme süresinde iş akdinin feshi) İŞKUR'un sisteminde kapsam dışı olarak görülüyor.
Yani (bu benim şahsi yorumum) diğer şartlar tutsa dahi deneme süresi içinde işten çıkarılan (ve ya çıkan) işçiye maaş bağlanmaz.

Teknik olarak mümkün gibi görünse de bu tip işlemler (deneme süresinde iş akdinin feshi) İŞKUR'un sisteminde kapsam dışı olarak görülüyor.
Yani (bu benim şahsi yorumum) diğer şartlar tutsa dahi deneme süresi içinde işten çıkarılan (ve ya çıkan) işçiye maaş bağlanmaz.

''Şartları taşıyorsa'' diye bir ibare kullanarak yapılabileceğini izah ettim bir tanıdığıma bu şekilde maaş bağlandığı için cevap vermiş oldum. Deneme süreli işler ile ilgili bir yorumda bulunmadım.

Dediğiniz yonde bir şart yok işsizlik sigortasından yararlanma şartları arasında.
Oyle bile olsa, otomatik olarak başlayan bir deneme süresi diye bir şey de yok. Deneme süresinden bahsedebilmek için özel olarak deneme süresi tanımlanmış olmalı iş sözleşmesinde.

sn keremcem;

dediğiniz yönde bir şart yok derken deneme süresinde işten çıkışı mı kastediyorsunuz?

Evet,
deneme süresi içinde işsiz kalan yararlamanaz diyen bir yer mi var?

Son düzenleme:
Evet,
deneme süresi içinde işsiz kalan yararlamanaz diyen bir yer mi var?

Var.İŞKUR.

İşten çıkış kodunuz (04-05-12-15-17-18-23-24-25-27-28-31-32-33-34) bunlardan biri değilse zaten başvurunuz değerlendirilmiyor yani

son 4 aya, 600 güne bakmıyorlar bile.

Diğer şartları taşıdığında,
sözleşmede deneme süresi kaydı yok ise sorun olmaz.

Merhabalar,ben 32.haftamda Doğum iznime ayrıldım,23ekimde raporum bitiyor.Merak ettiğim şey şu,rapordan önce 102gün sigortam yatırılmış ve bu durumda iş başı yaptıktan sonra 18gün çalışırsam ve iş yeri çıkışımı verirse işsizlik maaşına hak kazanır mıyım?Son üç yılda 600günüm mevcut,bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.