İşsizlik Ödeneği Ödemesi

Merhaba,

Daha önce 6 ay işsizlik ödeneğine hak kazandım. 2 ay işsizlik ödeneği aldım ve sözleşmeli olarak bir yerde tekrar çalışmaya başladım.15 ay çalıştıktan sonra sözleşmem bittiğinden ve işveren sözleşmemi yenilemediğinden dolayı işten ayrıldım. Tekrar işsizlik ödeneği için başvuruda bulundum. İşsizlik ödeneğine hak kazandığım mesajı geldi. Fakat buradaki sorun daha önce kazandığım işsizlik ödeneği hakkının kaldığı yerden aynı tutarda devam etmesi. Yeni ayrıldığım işyerinde maaşım daha yüksek olduğundan son 4 aylık brüt ücret üzerinden hesaplanıp işsizlik ödeneğinin bana o yeni tutar üzerinden verilmesi gerekmez mi? Yarın konu ile ilgili işkura gideceğim. Fakat gitmeden önce merakımı giderebilmek adına buraya yazmak istedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İşsizlik maaş aldığınız ücrete göre hesaplanmamaktadır. Maaşınız 1.000 TL da olsa 10.000 TL da olsa değişmiyor.

işsizlik maaşı tabi ki aldığım ücrete göre hesaplanıyor. sadece aldığım maaş ne kadar yüksek olursa olsun asgari ücretten fazla işsizlik ödeneği alamıyorum. bununla ilgili internette hesaplama programları siteleri vs var zaten. cevabınız için teşekkür ederim fakat sorduğum soru bu değil. sorduğum soru eski ücretimin kaldığı yerden devam mı edeceği yoksa yeniden bir hak mı kazanacağımdı.