İşsizlik Ödeneği

Arkadaslar bız 2015 ın temmuz ayında işten cıkarıldık işe iade davası actık işten cıkarıldıktan 1 ay içinde iş kura işsizlik odenegı ıcın basvurduk kabul olmadı 25, maddeden haksız yere cıkardı,sımdı dava sonuclandı ve karar verıldı temyıze gıdecek iş veren,ben işsizlik odenegı ıcın mahkeme kararıyla basvurabılırmıyım alabırlıymıyım toptan hepsını 9 ayı,yoksa temyızımı beklemem lazım

Ek,emin değilim ama İşe iade davasında,işsizlik ödeneğine işçinin hak kazanması mümkün olmayabilir!..
(net bilen cevap verebilir)

İşsizlik için aradan geçen uzun bir süre var İşkur için ayrı bir dava söz konusu olabilir, Ama en temizi madem davayı kazandın, temyizden de problem çıkmazsa, bunların hepsini işverenden çok rahat alabilirsiniz faiziyle birlikte.

İşsizlik için aradan geçen uzun bir süre var İşkur için ayrı bir dava söz konusu olabilir, Ama en temizi madem davayı kazandın, temyizden de problem çıkmazsa, bunların hepsini işverenden çok rahat alabilirsiniz faiziyle birlikte.
Onların hiç birini çok zorlasanız bile işverenden alamazsınız.
İşe iade kararınız yargıtayda da onanıp döndükten sonra süresi içinde işverene işe başlatılmanız için başvurduğunuzda alabileceğiniz sadece 4 aylık süre için çalışmış gibi ücretiniz olur, fazlası değil.

Slm ben bir şirkette 2 senedir çalışıyorum işyeri resmi tatillerde mesai vermiyor.maaşımıda 3 aydır parça parça yatıriyor geri kalanıda elden veriyor.işyerinden istifa etsem bu şartlarda işsizlik maaşı alabilirmiyim