İşsizlik Sigortası Bildirimi

Herkse Merhaba,

İşsizlik sigortası hak kazandım ve ödemeler gerçekleşiyor.

Benim merak ettiğim konu, işe girdikten sonra bildirim yapılmazsa diye İşkur'un bir denetleme vs. yapıp yapmadığı.

Ynt: İşsizlik Sigortası Bildirimi

İşe girdiğinizde bildirmez iseniz hatalı aldığınız maaş cezası ile sizden geri alınır.

dumanyakedi ' Alıntı:
Herkse Merhaba,

İşsizlik sigortası hak kazandım ve ödemeler gerçekleşiyor.

Benim merak ettiğim konu, işe girdikten sonra bildirim yapılmazsa diye İşkur'un bir denetleme vs. yapıp yapmadığı.

Kusura bakmayın da , altı üstü ben işe başladım diye haber vermek size zor geliyor da koskoca İşkur un denetim yapıp yapmadığını mı merak ediyorsunuz. Yoksa ben bu parayı alırım bi güzel yerim , yaptığım yanıma kar kalır diye mi düşünüyorsunuz :??? Merakınızı giderin o zaman , işe başladığınızı bildirmezseniz ve bunu İşkur eninde sonunda görecektir , aldığınız parayı faiziyle geri ödersiniz...

işkurun tarama sistemi var. sizin işe giriş bildirgeniz verildiğinde bağlı olduğunuz işkur bunu sistemden tarıyor . işe girişinizi tespit ettiklerinde işsizlik maaşınızı kesiyor. ama taramayı her gün yapmadıklarından bazen atlama da olabilir. siz bağlı olduğunuz işkuru arayın.

peki o zaman neden İşkur bizden bildirmemizi istiyor :) madem kendi görebiliyor

dumanyakedi ' Alıntı:
peki o zaman neden İşkur bizden bildirmemizi istiyor :) madem kendi görebiliyor

Sn.Cetvel sorduğunuz soruya cevap vermiş ama , siz nasıl anlıyorsanız artık yazılanları ???