İşsizlik Sigortasından Maaş Alan Kişi ve Eşinin Sağlıktan Yararlanma Durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iulufer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,

işsizlik sigortasından maaş alan kişinin ve eşinin sağlıktan yararlanma durumu nedir acaba?sigortalılık süresince sağlıktan yararlanabiliyorlar diye biliyorum.

Ynt: işsizlik sigortasından maaş alan kişi ve eşinin sağlıktan yararlanma durumu

evet işsizlik maaşı alandığı sürece işsizlik maaşı alan ve ailesi sağlık yardımı devam eder

Ynt: İşsizlik Sigortasından Maaş Alan Kişi ve Eşinin Sağlıktan Yararlanma Durumu

Bende işsizlik alan kişi , ödenek aldığı sürece sağlık hizmetlerinden yararlanır , ama eş ve çocukları ya da anne babası yararlanamaz diye biliyorum.

Ynt: İşsizlik Sigortasından Maaş Alan Kişi ve Eşinin Sağlıktan Yararlanma Durumu

İşsizlik sigortası süresince sağlık primi iş-kur tarafından ödeniyor mu ödeniyor, o zaman neden aile kapsam dışı?

Şöyle söyleyim o zaman , çok kez işçi çıkardık ve bir çoğuna eş ve çocukları için sağlık belgesi verdik. Malasef bir çok hastanede kişinin işsizlik ödeneği alıp almadığına bakılmaksızın son işyerinden olan sağlık belgesine göre hareket ediliyor , ya da ben bu tür durumla çok kez karşılaştım diyelim. O yüzden söyledim , ha tabi aksi de olabilir , ben bildiğimi söylüyorum. Yani işsizliğin aile bireyleri üzerinde bir fonksiyonu olduğunu görmedim.

işsizlik ödeneği alan kişi ve ailesi ödenek bitinceye kadar sağlıktan faydalanır

işsizlik ödeneği alan kişi ve ailesi ödenek bitinceye kadar sağlıktan yararlanıyor.Sadece bağlı olduğunuz ssk il müd.ne işkurdan verilen belgeyle gidip kayıt yaptırıyorsunuz.Anlaşmalı herhangi bir hastaneye gittiğinizde ssk il müd.nden verilen işsizlik sigortası kodu ile muayene olabiliyorsunuz. Saygılar...