İstanbul Odasından_Zaman Esaslı Ücret Sistemi

kanunkaide

Katkı Sunan Üye
ZAMAN ESASLI ÜCRET SİSTEMİ HAKKINDA ÖN AÇIKLAMA
1. Hazırlanmış olan ücret sistemi, Zaman Esaslı Bir Ücret Sistemi?dir.
2. Ücretin hesaplanması bir yazılım programı aracılığıyla olacaktır.
3. Kurgulanan ücret sistemi hem asgari ücret sistemi, hem de sözleşmeye dayalı ücret sistemi olarak hesaplanabilecektir. Ücret sisteminin bu özelliği, birim ücretin asgari ücret veya sözleşme ücreti olarak sisteme girilmesiyle sağlanacaktır.
Asgari ücret: Yapılan işler için hesaplanan ücret, o yıl için hesaplanmış olan asgari birim ücret (saat ücreti) esas alınarak hesaplanan ücrettir.
Sözleşme ücreti: Yapılan işler için hesaplanan ücret, meslek mensubu ile mükellef arasında yapılan sözleşmede belirlenen ve asgari birim ücretin üzerinde belirlenmiş olan sözleşme ücreti (saat ücreti) esas alınarak hesaplanan ücrettir.
4. Ücret sistemi zaman esaslı olmakla birlikte zorunlu zaman harcaması nedeniyle bir taban ücretini de kapsamaktadır.
5. Ücretin Hesaplanmasında İlgili Ayda Harcanan Zamanın Esas alınacaktır. Bu nedenle hesaplanacak olan ücret, taban ücretten az olmamak üzere aylar itibari ile farklı olacaktır.
6. Hesaplanmış olan ücret ilgili ayda, iş grupları itibari ile yapılan işlerin listesi ve ücreti olarak faturaya program tarafından aktarılacaktır.

Devamı için t ı k l a y ı n ı z.

Ynt: İstanbul Odasından_Zaman Esaslı Ücret Sistemi

çok olumlu bi gelişme ama ne yazık kimse yorum yazmamış,demek tahsilat sorunu çözülmüş,ismmmo boşuna uğraşıyor:)ben gene de tebrik etmek istedim...inşallah bizim kocaeli odası da bunun gibi çalışmalara imza atar ama zor görünüyor...

MErhaba dostlar,
Konuyla ilgili, Odaya görüşlerimi ilettim...Ancak, bağımlı çalışan meslektaşlarla ilgili somut bir adım göremedim....Bağımlı çalışan arkadaşların mağduriyetleri nasıl giderilecek?
Kolay gelsin

Yorum yapmaya bile değer görülmedi sanırım veya anlaşılamadı.

Bağımsızlar mağduriyetini gideremedi ki bağımlılara destek olsunlar.

Çalışma teknik olarak oldukça başarılı, ancak apalamadan yürünmez ki!
Daha öncelikli sorunlarımız varken ne alaka diyorum. Böyle çalışmalar da olsun tamam da hani haksız rekabet,hani tahsilat sorunu vs vs vs uzar giderken, kim için ne için düşünülmüş bu çalışma anlam veremedim.
Beni ilgilendirdiğini düşünmüyorum, ben daha muhasebe bir meslektir i öğretiyorum mükelleflerime:))

Öyle bir sistem gelmeliki noter sistemi gibi para yoksa iş yok ufacık onay için 100 150 lira verebiliyor insanlar notere veya avukatlara milyarlar dökebiliyorlar ama iş muhasebeciye gelince sana 70 yeter 80 yeter gibi ağızlar yapıyorlar

Benim ofisim yok ama açarsamda muhasebe ücretini odemeyen gelmesin kardeşim benim hizmetimin bedeli bu vergisini muhasebeci ücretini ödemeyecek tipte adamları ofisten içeri sokmayacaksın bunun için bütün meslek mensuplarının katılımı gerekli ama istediğin kadar değişik ücret tarifesi uygula sistem kur meslek mensubu uymayınca o sistem yürümez asgari ücrette işletme 10 bilanço 15 lira yazsın bizim meslekte 5 liraya işletme 10 liraya bilanço tutan kişiler olur

Kimse yakınmasın buraya yakınanların çoğu bile düşük ücretle defter tutuyordur piyasa boyle oturmuş çünkü ne ediyorsa meslek mensupları kendine ediyor iş almak için yarı fiyata hizmet veriyorlar bu işteki abilere bile söylediğimde tam fiyatla iş alamazsın aç kalırsın diyorlar tahminime göre tam uygulayanların oranı yüzde 20 30 dur sonrada mızmızlanıyoruz

Bursalı muhasebeciler kazan kaldırmış yasada yönetmelikte mesleki etikte yazmıyormu parasını odemeyenin defterlerini vergi dairesine ver odaya bildir geçmiş yıldan borç kaldıysa o müşteriye hizmet verme düşük ücretle iş alma bu kuralları meslek mensupları deliyor sonrada mızmızmız ağlayıp duruyor kimse ağlamasın adam gibi iş yapsın ozaman bakalım muhasebeciler açmı kalıyor yoksa müşterilerin gözünde değerimizmi artıyor

Bazıları aman efendim esnaf ödeyemiyor ödeme gücü yok diyor kirasını işçi parasını elektriğini suyunu internetini vergisini ödüyorda bu adam muhasebeciye 50 lira 100 lira 200 lira eksik ücret verincemi kara geçiyor veya para kazanmış oluyor aylık karı 2000 3000 lira civarı olup ta muhasebecisine verdiği para 70 lira olan esnaf tanıyorum

Kimse kendini kandırmasın

Kişi kendine, yaptığı işe değer vermezse o kişiye başkası değer vermez ben bunu bilir bunu söylerim

Sayın UFRS, güzel yazmışsınız da teori ile pratik her daim örtüşmez. Hele bir açın ofisinizi hayırlısı ile, ticari hayat foruma yazı yazmaya pek benzemiyor.

:) evet kanun kaide haklısın.. bekara boşanmak kolay gelirmiş hesabı.. ama umarım istediği gibi olur herşey.. müşteriden para istemek bile bir beceredir..

arkadaşlar ben 5 yıldır bürolarda çalışıyorum işin içindeyim tam para alanıda tamdan fazla alanıda tamın yarısını alanıda biliyorum usluplarını biliyorum nasıl para istediklerini veya niye isteyemediklerini biliyorum

iş bizde bitiyor bekara kadın boşama olayı değil açgözlülükten kaynaklanıyor 100 defter alıp yarı fiyata tutacağına piyasayı öldüreceğine 50 defter tut hem senın kafan rahat olsun hem daha düzgün hizmet ver hem piyasa düşmesin hemde diğer meslek mensuplarıda kazansın

Zaman esaslı Ücret sisteminin işleyişi ne işe yaracağı nerede kullanılacağı ile ilgili seminere giden yada bilgi alan arkadaşlarımızın burada paylaşmalarını rica ediyorum.
Zira bu çalışmanın nedenini merak diyorum. Ben gibi merak eden forumdaşlarda vardır umarım.

Amaç gerçek ücretin tespiti. Bir sonraki aşama ücretin tahsili.