İstege Bağlı dan SSK ya Geçmelimiyim

Merhabalar,
1964 doğumluyum ve 1983 yılı ilk ssk girişim var,primlerim eksik olduğu için,Askerlik Borçlanması yaparsam (Yapabiliyorsam eger)
Yaklaşık 3.5 sene sonra emekli oluyorum.şimdiye kadar sadece zorunlu olarak 3 aylık bağkur primi ödedim, Dükkan açıp kapadığım için,,

imkanlarım el vermedigi için,Halen ssk istege bağlı prim ödüyorum,istege bağlı prim daha ne kadar ödeyebilirim
ssk dan emekli olmak için,
istege bağlı yı şimdi Kapatıp ssk lı Olarak Biryerde çalışır görünmelimiyim
yoksa 3.5 sene doldurmadan örnegin bu süreye 6 ay kala istege bağlı ödemeyi durdurup ssk ya mı geçmem gerekir.
yoksa şimdi başlayıp 3.5 seneyi ssk lı olarak mı prim ödemem gerekir.

umarım kafa karıştırmadım.

Ynt: İstege Bağlı dan ssk ya geçmelimiyim

1/10/2008 den itibaren ödenen ibs bağkur öbcesi ssk olarak hesaba katılır. Emekliliğe hak kazanacağınız tarihten geriye doğru prim ödediğiniz son 7 senenin 3,5 yıldan fazlası (sadece ssk ve bağkur var olması durumunda) hangi sigortadan ödenmiş ise oradan emekli olursunuz. 3 aylık bağkurun son 7 yıl içinde kalmaması durumunda 1/10/2008 den sonra 43 ay ibs öderseniz bağkur şartlarına geçmiş olursunuz.

Ynt: İstege Bağlı dan SSK ya Geçmelimiyim

1/10/2008 den itibaren,Benim Emekliligime,3.5 Yıl kaldığına göre (Öncesini ssklı Olduğumu var sayarak)
3 Yıl daha İstege bağlı Ödeyip, Son 6 Ayı ssk Ya Ödersem,ssk dan Emekli Olabilirim. Ben Böyle Anlıyorum.

Not : Amacım Üst Üste mesaj Yazarak Konuyu Uzatmak Gibi Niyetim Kesinlikle Olmayıp,Son Fikir Almak İçin Bi kaç Muhasebeciye Sorduğumda Bu Detayları Ögrenemedim ve bana ,Madem 3.5 senen var o zaman ssk lı olarak prim ödemem gerektigini Söylediler Buraya yazmamın sebebide zaten Budur,

Umarım benim gibi Kafası karışanlarada Yazdıklarınız yararlı Olacaktır,sağolun.