İsteğe Bağlı Değişiklik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mel-can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba
ben su anda ıstege baglı oduyorum dogru bır sekılde ıstege baglıdakı degısıklıklerı ogrenmek ıstıyorum ınterenetten
arastırmama ragmen pekte bırsey anlamadım
12,09,1972 dogumlu bayanım ıse gırıs 06,11,1992 cıkıs 16,05,1998 ( 03,04,1998 dogum) nedenı ıle yaklasık 1900gun pırım odeme

01,03,2007 te ıstege baglı gırıs yaptım halen oduyorum toplam gun 2805 pırım

1)2008 den sonra bıldıgım kadarı ıle son 3,5 yıl ssk lı calısırsam ssk dan emeklı olabılırım
2)ancak sonradan tekrar degısıklık olmus 2008 den once basladıgım ıcın emeklı olana kadar bu sekılde
odeme yaparsam ssk dan emeklı olabılırım yalnız ıstege baglıdan cıkıp tekrar gırıs yaparsam bagkurdan emeklı olunacak pırım sayısıda artacak

sımdı benım ıcın enıyı yol hangısıdır
sayet 1. sı ıse bırde dogum borclanması ıcın sımdı odemem veya ssk ya gecınce odemem arasında fark olurmu
bılgılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

saygılarımla

Ynt: İsteğe Bağlı Değişiklik

1/10/2008 itibaren ödediğiniz ibs'lar eski adı ile bağkura (4/B) ödenmiş kabul edilmekte. Daha önceki bir tarihte ssk olarak başlasanız bile durum değişmemekte. 1/10/2008 sonrasında 3,5 yıl ibs öderseniz 4/b (bağkur) şartlarına geçmiş olursunuz. (son 7 yılda ssk ve bağkur ödenmesi durumunda)

tesekkur ederım bu bılgıyı sıgortada calısan bırınden aldım kanunda degısıklık oldugunu soylemıstı

sgk sıtesınde emeklılık sartları 49 yas 5600 gun 5600-2805=2795 gun kalan-720 dogum borclanması
kalan gun 2075 buda yaklasık 6 sene
sımdı ben ssk emeklısı olmak ıcın su anda ıstege baglıdan cıkıp ssk lı ıse mı gırmelıyım
lutfen ayrıntılı bır sekılde bılgı verebılırmısınız
tesekkur ederım
saygılarımla

Emekli olacağınız tarihten geriye doğru 7 yıl içinde hangisinden daha çok prim ödemeniz olur ise oranın koşulları geçerli olur. Verdiğiniz bilgilere göre son 6 yıl ibs kalır iseniz 4/b (bağkur) şartları ile emekli olabilirsiniz.