İsteğe Bağlı Sağlık Karnesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YILMAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ıstege baglı prım ödeyenler karne alabiliyormu
ilaç alırken katkı payını % nasıl ödüyorlar
çocukları için de aynı konular nasıl uygulanıyor
şimdiden teşekkürler

Ynt: İsteğe Bağlı Sağlık Karnesi

Bugün Bagkur la görüştük.Eğer isteğe bağlı ödemelerinizde ara vermediyseniz hala SSK
siğortalısısınız ve karne işini ssk ile görüşün dediler.Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba?Çünkü isteğe bağlı ödemelerinin artık Bagkur kapsamında değerlendirileceği biliniyordu.Mükellefe de bu yönde bilgilendirme yapıldı ama şimdi Bagkur kabul etmiyor.

10. ay primini ödediniz mi?

Henüz ödemedik.Ama bu gün yarın ödenecek.Zaten SSK dan devam edebilmek için isteğe bağlı ödemelerinde bir aksama olmaması ya da siğortaya tabi olarak fiilen çalışmaya başlanmaması gerekiyor.Bu durumda bir kez daha isteğe bağlıya başvuru yapılırsa Bagkur 'a tabi olunuyormuş.Bize Bagkur dan verilen bilgi bu yönde.Ama ben bu uygulamayla ilgili bir yazılı açıklama bulamadım.

Eğer öteden beri isteğe bağlı ise ödemelerinde problem yoksa ssk karnesi için yetkili yerlere gidip karnesini çıkarabilir.Çocuklar için de taahhütname alınıyor ve nüfusları isteniyor.

guncel ' Alıntı:
Zaten SSK dan devam edebilmek için isteğe bağlı ödemelerinde bir aksama olmaması ya da siğortaya tabi olarak fiilen çalışmaya başlanmaması gerekiyor.Bu durumda bir kez daha isteğe bağlıya başvuru yapılırsa Bagkur 'a tabi olunuyormuş.Bize Bagkur dan verilen bilgi bu yönde.Ama ben bu uygulamayla ilgili bir yazılı açıklama bulamadım.

Sallamışlar. 1/10/2008'den sonra isteğe bağlı olarak sadece bağkur ibs prim yatırabilirsiniz.