İşten Ayrılcam ne Yapmalıyım ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umuttt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yaklaşık olarak 18 aydır aynı firmada çalışmaktayım satış sektöründe olan firmada sürekli gördüğümüz baskı ve işi kaybetme korkusu nedeniyle her söyleneni yapmak zorunda kalıyoruz, işe girerken herhangi ek mesai ödenmeyeceğine dair her elemana bir kağıt imzalatıldı işe girişte çalışmaya ihtiyacım olduğu için bende imzalamak zorunda kaldım,şimdi çalıştığım yerden ayrılmak istiyorum sürekli yapılan satış baskısı üstükapalı işten cıkarılma tehditleri resmi tatillerde (bazı pazar günleride dahil) bile çalıştırılma saçma sebeplerden dolayı sürekli yazılı savunmalar istenmesi nedeniyle işi bırakacağım nasıl bir yol izlemeliyim iş veren tarafından çıkartılırsam haklarım nelerdir kendim istifa edersem neler hakederim ve fazla mesailerimi alabilme şansım varmı, yarın yöneticimle görüşeceğim bu konuda bilgisi olanlardan acil yardım istiyorum.

İletinizi dikkatlice okudum(bir çok hususu ihtiva etmekte,tek tek irdelemek gerekmez diğer tarafdan siz mi haklısınız, yoksa işveren mi haklı o noktalara girmeyeceğim,bunada gerek yok düşüncesindeyim.ANCAK dikkatimi çeken (ve madem işi bırakma düşüncesindesiniz,yani bu şartlarda artık çalışmak istemiyorsunuz) ŞAYET gerçekten fazla çalışmış ve tatil günleride çalışıp ücretleride gerçekten ödenmemiş ise(işveren gerçekten çalıştırdığı halde uzun süre-halen bu ücretleri-haklarınızı ödememişse)
teferruata girmeyelim,bu durum size iş sözleşmesini fesih imkanı verir.(İş Yasamızın M.24/II-e bendine göre sözü edilen ücret,geniş anlamda ücret olarak değerlendirlir,bu çerçeveye/kapsama ücretin ekleri dahildir)FAKAT bu noktada sizin istemde bulunan taraf olarak bu çalışmaları yaptığınızı önce ispat etmeniz gerekecek.İşveren de ödendiğini ispat edecek.(beyanınıza göre anladığımız zaten ödememiş ki(tabi gerçekten ödenmediyse) neyi ispat edecek,edemez)
Ayrıca bu noktada maktu aylık ücretli çalışan olup olmadığınız önemli,zira bu ücret şekli ile çalışıyorsanız yıllık toplam 270 saate kadar çalıştırılabilirsiniz,bu nedenle önce bu noktayı netleştirin aksi takdirde işiniz zorlaşabilir.Diğer tarafdan ücretlerin ödenmesiyle ilgili ücret pusulası/bordrolarıda önemli, bu belgelerde yaptığınız fazla çalışma ve genel tatil çalışması karşılığı ücretlerin ödendiği anlaşılıyorsa işiniz daha da bir zor,üstelik imzanızda var ,ihtirazı kayıt da düşmemiş iseniz işiniz külliyen zor.
Yukarıda belirtilen hususları dikkate alarak,düşünüp karar vermeniz gerekir,aksi takdirde eliniz boşa çıkar,dava konusu olsa da aleyhde sonuçlanabilir!(şu an net-kesin birşey söylemek yanlış olur)
Diyelim etraflıca düşündünüz ve bu sebeble fesih kararı verdiniz,fesih işlemini bir avukat ile görüşerek yürütmeniz uygun olacaktır.(not.paylaşımdan zarar gelmez bizim görüşlerimizide iletiniz)

Son düzenleme: