İşten ayrılış bildirgesi iptali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
Sgk işçi giriş çıkış yapılan bölümdeki notu paylaşmak istiyorum.

Aynı gün verilen işten Ayrılış bildirgelerini, işten ayrılış tarihine bakılmaksızın iptal edebilirsiniz.

Ynt: İşten ayrılış bildirgesi iptali

Sayın Fatih
Bundan 15-20 gün kadar önceydi. Seyven 1 ay önceki çıkışı yazıp onayladım. İdari para cezası yediniz diye uyarı geldi. Aynı dakka iptal ettim. Düzgün tarihi yazıp tekrar verdim. SGK dan baktırdım. Ceza iptal olmuş. Güzel bir uygulama.

Sn. Rıza Özbek
Buradaki durum farklı
Diyelim işçinin çıkışı 05/02/2010 ve biz çıkış bildirgesini aynı gün yani 05/02/2010 da verdik bu bildirgeyi 10 günlük süre geçse bile iptal edebiliyoruz.

evet haklısınız biz böyle bir işlem yaptık.Fakat benim sorum var bu konuda Fatih Bey.İptal Etmeden önce bu çıkış bildirgesinin nüshasını alıp saklama zorunluluğumuz varmı?

Zaten çıkış bildirgesi gönderdiğiniz bir nüshasını alıyorsunuz. daha sonra iptal ederseniz çıkış bildirgesinin üzerine iptal diye not düşerseniz iyi olur bence.

Merhaba...

30.01.2010'da bir çıkış işlemim vardı. Geçtiğimiz günlerde bu çıkışla ilgili ayrılış bildirgesini verdim ama çıkış nedenini düzeltmem gerekiyor. Bugün 10 günün dolması için son gün. Bildirgeyi iptal edip yeni bir bildirge mi vermem gerekiyor ve bu işlemin cezası var mı?

merhaba

sgk nın sitesinde işten çıkış bildirgesi onay ekranı çalışmıyor....ana sayfada bunla ilgili bir duyuru var ama..tarih belirtilmiş nedense..bildirge verme günü 01/02/2010 olanlar en son 08/02/2010 a kadar verebilirler yazıyor..ama daha sonra bu sorun giderilmemiş ne yazık ki..31/01/2010 tarihli çıkış işlemimin bugün son günü...bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum..

teşekkür ederim..

evremm bence iptal edip tekrar ver bende birkaç sefer böyle işlemler yaptım