İşten Ayrılma Bildirgesi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Tem 2005
Mesajlar
376
Konum
Ankara
Arkadaşlar benim ayın 1. inde işten ayrılan personelim var şimdi ben bunu internetten e-bildirge ile bildereceğim ama hala sitede öyle bir kısım göremedim elle mi vereceğiz işten ayrılma bildirgesini
 
Ynt: İşten ayrılma bildirgesi

Kurum programlarını devreye alana kadar elden. Sistem aktif hale geldi.
 
Ynt: İşten ayrılma bildirgesi

peki hangi evrak doğrultusunda vericez ek-2 ilemi yoksa başka bir belgemi var
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Sayın nane kanunda böyle bir madde var

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı olanların sigortalılıkları hizmet akdinin sona erdiği tarihte biter. Bu tarih, işverenler tarafından örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile sigortalılığın sona ermesini takip eden on gün içinde e-Sigorta ile Kuruma bildirilir.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

merhabalar,
e-bildirge sitesinde işten ayrılma bildigesi yok arkadaşlar nerede var diyorsunuz ??
rast gele
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

-www.sgk.gov.tr
-İŞVEREN
-Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Merhaba,
4/a kapsamında işçi çalıştıran işverenlerin, işçi çıkışlarında 10 gün içersinde vermesi gereken işten ayrılma bilgirgesinin süresi dışında verilmesi veya hiç verilmemesi halinde herhangi bir cezası yoktur.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

sayın kemal;
işten çıkış bildirimi yapılmamasının cezası olmadığına dair dayanağınız nedir?
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Sayın Coksen
İdari Para cezası konusu, 5510 say.Kanunun 102 maddesinde düzenlenmiştir.Burada yine aynı Kanunun 9.maddesi gereğince (4/a işvereni) verilmesi gereken işten ayrılma bildirgesinin geç verilmesinden veya hiç verilmemesinden, dolayı bir cezadan bahsedilmemektedir.

102 maddenin konu ile ilgili fıkrası aşağıdadır.
------------------------------------------------
g) 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında, 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilenler için aynı maddenin üçüncü fıkrasında, 47 nci maddesinin üçüncü fıkrasında ve 90 ıncı maddenin birinci fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen
kurum ve kuruluslar ile tüzel kisilere, aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır. 8 inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen kamu idareleri ile bankalara sigortalı basına aylık asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası
uygulanır
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

teşekkürler sayın kemal
umarım sizin dediğiniz gibidir.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

kemal beyin sözüne ettiği gibi 102.madde bahsi geçen cezalar, prim bildirgesinin verilmemesi, işe giriş bilgirgesinin verilmemesi gibi bildirimlerle alakalı 9.maddede belirtilen bu on gün içinde işten ayrılma bildiriminin verilmemesi ile alakalı hiçbir cezai yaptırımdan bahsedilmiyor, ama yinede korkuyorum:(
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

ipc yok ama daha ağır bir yaptırımla karşılaşabilirsiniz. Eğer çalışan işten çıktıktan sonra hak etmediği halde sağlık yardımından yararlanırsa kurum yaptığı harcamaları işverenden isteyebilir.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

arkadaşlar işyerinin kapanması veya işin bitmesi durumunda 15 gün içinde verilmesi gereken dilekçenin süresi içersinde verilmemesi halinde idari para cezası varmı.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Merhaba,

öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun

19.11.2009 da işten ayrılmış bir personelin internetten işten ayrılma bildirgesi vereceğim. Yeni düzenleme ile 10 gün içinde verilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Şimdi 4 günlük bayram süresince bu 10 günlük süre işler mi? 29.11.2009 a kadar bildirmem gerekiyordu. Ancak bugün itibariyle (01.12.2009) işten çıkış bildirgesini vermemde bir sakınca olurmu sizce? İ.P.C ile karşı karşıya gelebilirmiyiz?
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

bence 2 gün geç çıkışı verin sorun kalmasın
yani 19 yerine 21 veya 22 sinde çıkış verin
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Son gün tatile gelen durumlarda süre otomatik olarak ilk mesai günü sonuna uzar.
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

Merhaba,
sayın meslektaşlarım

yukarıdaki mesajlarımda yazdığım raporlu işçiyi maalesef 29.11.2009 da bayramın 3.günü kaybettik.

Bu işçimizle ilgili ölüm raporu hastaneden aldık. Kasım ayı içerisinde 30 gün boyunca raporu devam ediyordu. Bu raporlarda elimizde
Şimdi;
1- Ölen işçimiz için İşten Ayrılma Bildirgesi vermem gerekiyor mu?
2- Bildirgede işten çıkış tarihi "29.11.2009", işten çıkış nedeni "ölüm", gün sayısına -0- yazarsam eksik gün bildirmiycem sanırım. doğrumudur?

Hiçbir meslektaşım inşallah böyle üzücü bir durumla karşılaşmaz
Bunların haricinde ek bişey yapmam gerekiyor mu?
 
Ynt: İşten Ayrılma Bildirgesi

1. vermeniz zorunlu.
2. İşten çıkış ile eksik gün ve aylık bildirim ayrı ayrıdır. Hepsinde de bildireceksiniz. Her ne kadar rapor tarihi başka olsada 29.11 çıkış tarihi olacak.
 

Benzer konular

Üst