İşten Ayrılma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kervann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba işyerinde 2014/10 ayda işyerinden kendi isteğimle ayrıldım. Ücretli izinlerimi kullandım kendi isteğimle çıktığım için tazminatta alamadım. Ekim ayında eksik gün olarak 2 gün bildirmişler benim böyle bir eksik işe geldiğim gün yok benim şimdi ne yapmam gerekiyor.

Bu 2 eksik günün size yaşattığı nasıl bir sorun var '' ne yapmam lazım'' sorusunu sorduracak anlayamadım,
arada ücretsiz izin almış olamazmısınız? yada geç gelişlerinizle 2 günlük süre tamamlanmış olabilir.

2 günlük hak ettiğim ücret var ssk eksik ödenmiş vb. kıdem tazminatı hesabını yapan işveren işçinin günlük maaşına bakıyorlar sizce doğrumu bu

günlük maaaş değil her gecen tam yıl için 30 günlük ücret baz alınır,k.tazminatına esas süre yönünden sözkonusu bu 2 günün çok fazla etkisi olmaz(zaten siz tazminat almıyorsunuz) fakat haksızlık varsa giderilmeli,bu nedenle önce o 2 günlük kesintinin sebebini işverene sorunuz.

işyerinden ayrılırken istifa dilkçesi vermediyseniz veya ibraname düzenlenmediyse işyeri sizin için iki gün üst üste işe gelmediniz diye sonradan formaliteden tutanak tutmuş olabilir.
hizmet dökümünüzde işten çıkış kodu nedir ?