İşten Çıkarılma Fakat Hamiley'ken

sayın üyeler cevaplarınız için teşekkürler çok sağolun ilk defa böyle olaylarla karşılaştım
firmada finans işi yapıyordum bana 40.000.-tl'lik senet imzalatmak istediler girdiğimden 15 gün sonra fakat ben kabul etmedim ve buna kızdılar ve beni işten çıkardılar ve hamile olduğumu saklıyordum daha 2 aylık doktora bile gidemedim yeni işyeri diye özel sektör
eski çalıştığım yerde kasımın 5'ine kadar sigortam vardı allah herkese yardım etsin şansım pek iyi gitmiyor fakat güçlü olmam lazım eşiminde sigortası yok malesef dahada güçlü olmam lazım

beni sorcağım benim bir aylık 9 günlük sigortam var son yerden daha önceden kasımın beşinde son du ben doğum haklarından yararlanamıyormuşum ama bana üyeler yararlanırsın dedi çünkü daha iş göremezlik belgemi almadım

lütfen açık ve yalın dille bana ne yapabilmem gerektiğini söylerseniz çok memnun olurum kafam çok karışık benim sadece sorum ssk'dan ücretsiz doğum yapabilirmiyim artı birde doğum haklarından yararlanabilirmiyim

Ynt: İşten Çıkarılma Fakat Hamiley'ken

"ANALIK SİGORTASI NEDİR ?
Sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının analıkları halinde belirli yardımları sağlayan bir sigorta koludur.

ANALIK SİGORTASI YARDIMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması,

Sigortalı erkeğin sigortalı olmayan eşinin Analık Sigortası yardımlarından yararlanması için, sigortalı erkeğin doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün Analık Sigortası primi ödemiş olması, ayrıca sigortalı erkeğin doğum yapan kadınla doğumdan önce Medeni Kanuna göre evlenmiş bulunması gerekir. "

Ynt: İşten Çıkarılma Fakat Hamiley'ken

sayın keremcem bey internet cafeye geldim ve cevabınızı yeni okudum benim psikolojimi anlamıyorsunuz ben kısa ve öz soruyorum tamam o zaman benim sigortamı ödememe gerek yok zaten ben doğumdan önceki zamanlarda 120 günümü doldurdum ben hem doğum haklarından yararlanıcam o zaman son işyerimde br ay 9 gün sigorta olmama karşın ama bazılarıda diyorki inanın artık bunaldım

doğuma kadar sigortan olması gerekiyor diyor yani iş göremezlik belgemi alana kadar

lütfen tekrar sormuycam allah aşkına gerçekten bilen cevap versin benim durumuma göre cevap versin

benim hakkım varmı allha aşkına ya