İşten çıkarılma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aygunak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,..fiilen bir yıl, resmen de 3 ay çalıştığım şirkette mesai saatleri içinde müşteriye giderken ayagım kırıldı. hastanede alçıya aldılar. fakat şirketim beni ayagım kırık halde 10 gün çalıştırdı doktora giTTİM bana bir aylık rapor verdiler bu bir aylık rapor süresinde de bana noterden ihtar geçtiler işe gitmem konusunda. raporum bu arada heyetten alınacağı icin hazır değildi ve işyerine bu sürede ulaştıramadım. her bakımdan magdur edildim ne yapacagımı bilmiyorum ve raporlu iken işten attılar yetmedi noterden ihtar geçtiler haksız durumuna mı düştüm ben şimdi? teşekkürler

Ynt: işten çıkarılma

1-bir yıl çalıştığınızı ispatlayıcı veriler toplayın.
2-raporunuzda iş kazası yazıyor olmalı
3-rapor konusunda, üzgünüm çok samimi bulamadım sizi
4-çekilen ihtara neden cevap vermediniz.
5-hiç bir işveren bunu yapmaz.
6-herşey doğru ise Rapor ve İhtarı alarak şikayet edeceksiniz..
7-iş kazası ile de şikayetci oldunuzmu hastanede ( sanmıyorum )
8-...
9-...
10-...

böylesini ilk defa duyuyorum..

bir yıldır çalıştığıma dair veri bulabilirim işe girerken sözlesme imzaladık. raporda is kazası yazmıyor evt belirtmedim. belirtmem gerektiğini bilmediğimden. noterden çekilen ihtara cevap vermedim çünkü raporluyum dedim raporu noter aracılığıyla ulaştırmam gerektiğini de sonradan ögrendim.

Geçmiş olsun..

İş kazalarında vizite kağıdı zorunluluğu var..hastaneye gittiğinizde iş kazası diye belirttiğiniz taktirde.. hastane yetkilileri..mutlak suretle iş yerinizden vizite kağıdı talebinde bulunurlar..siz gerek iyi niyetinizle.. gerekse belkide konuya vakıf olmadığınız için durumun iş kazası olduğunu söylemediniz. doğal olarak hastanede normal bir rahatsızlık olarak işlem yaptı.. ve raporunuza iş kazası mührü basmadı..

İkincisi.. benim bildiğim hastane bir anda size 1 aylık rapor yazmaz.. ilk önce 1 haftalık ve yahut 15 günlük rapor yazar..akabindeki kontrolde.. rapor sürenizi 1 aya uzatır.. ama elinizde hastaneden çıkarken muhakkak rapor olur.. sizde neden rapor yok onu anlamadım.. ???

İş vereniniz art niyetli ( daha ağırını şuan kendimle paylaşıyorum..) Nasıl olurda sizi o halde çalıştırırlar anlamış değilim.. ama ne yazık ki siz ellerinine koz vermişsiniz..

Mesela.. adamlar çok rahat bir şekilde.. işçi raporunu bize ulaştırmadı..bize resmi bir evrak vermedi.. biz nereden bilelim raporlu olduğunu diyecekler.. zaten size noterden ihtar da çekmişler..işin içinden tertemiz sıyrılacaklar..

Tek şansınız kayıt dışı çalışma sürelerinizi ispatlamanız..

Zor bir durum.. Allah kolaylık versin..

aygunak ' Alıntı:
bir yıldır çalıştığıma dair veri bulabilirim işe girerken sözlesme imzaladık. raporda is kazası yazmıyor evt belirtmedim. belirtmem gerektiğini bilmediğimden. noterden çekilen ihtara cevap vermedim çünkü raporluyum dedim raporu noter aracılığıyla ulaştırmam gerektiğini de sonradan ögrendim.

Cevabınızı şimdi gördüm o sırada bende sıkıntınızla ilgili yorum yapıyordum..

Sayın aygınak,

Sorun zaten sizin ihtara cevap vermemeniz..o ihrata riayet etmeliydiniz..

İhtar çekilen süre içerisinde.. istirahatli olduğunuza dair evrak nasıl olsa elinizde var.. onu noterden onaylatın.. sonra da bağlı olduğunuz bölge çalışmaya şikayette bulunun.. sonuçta rapor süresi içerisinde çıkışınızı veremezler..

teşekkürler..sorun sadece şaşkınlığımdan hata yapmam. notere raporumu tasdik ettirip şikayet edicem.

Ynt: İşten çıkarılma

Noterden ihtar çekmesi sizin buna cevap olarak savunma verememeniz..................@AYGUNAK, Siz kıdem hakkını kazandınız mı?Sağlık raporunuz mevcut mu?Bu kazanılması kolay bir iş davasıdır......

forwhom ' Alıntı:
Geçmiş olsun..

İş kazalarında vizite kağıdı zorunluluğu var..hastaneye gittiğinizde iş kazası diye belirttiğiniz taktirde.. hastane yetkilileri..mutlak suretle iş yerinizden vizite kağıdı talebinde bulunurlar..siz gerek iyi niyetinizle.. gerekse belkide konuya vakıf olmadığınız için durumun iş kazası olduğunu söylemediniz. doğal olarak hastanede normal bir rahatsızlık olarak işlem yaptı.. ve raporunuza iş kazası mührü basmadı..

İkincisi.. benim bildiğim hastane bir anda size 1 aylık rapor yazmaz.. ilk önce 1 haftalık ve yahut 15 günlük rapor yazar..akabindeki kontrolde.. rapor sürenizi 1 aya uzatır.. ama elinizde hastaneden çıkarken muhakkak rapor olur.. sizde neden rapor yok onu anlamadım.. ???

İş vereniniz art niyetli ( daha ağırını şuan kendimle paylaşıyorum..) Nasıl olurda sizi o halde çalıştırırlar anlamış değilim.. ama ne yazık ki siz ellerinine koz vermişsiniz..

Mesela.. adamlar çok rahat bir şekilde.. işçi raporunu bize ulaştırmadı..bize resmi bir evrak vermedi.. biz nereden bilelim raporlu olduğunu diyecekler.. zaten size noterden ihtar da çekmişler..işin içinden tertemiz sıyrılacaklar..

Tek şansınız kayıt dışı çalışma sürelerinizi ispatlamanız..

Zor bir durum.. Allah kolaylık versin..

yooo gayette 1 aylık raporu yazıyorlar. Adamın ayağı kırılmış , çizilmemiş. Bilmem farkında mısınız.... Ayrıca heyet raporları hemen çıkmıyor.

HAZELSU ' Alıntı:
forwhom ' Alıntı:

yooo gayette 1 aylık raporu yazıyorlar. Adamın ayağı kırılmış , çizilmemiş. Bilmem farkında mısınız.... Ayrıca heyet raporları hemen çıkmıyor.

Uyarmanız gayet doğal.. ama tavrınıza özen gösterin..

Benim farkındalığımı boşverin.. siz benim ne yazdığımın farkına varın.. gerisi kolay..ben rapor yazamaz demedim.. olay günü hastaneden çıkarken 1 ay rapor veremez dedim..

Şimdi size cevap vermek isterdim ama gereksiz yere tartışma uzayacak , ama benim gösterdiğim tavır sizin gösterdiğiniz tavırdan pek de farklı değil ;)

Ben de dahil olayım mı:)
Doktor tek başına 1 aylık bir rapor yazamaz:) Heyet kararı gerekir. O heyet aynı gün toplanıyor olsa dahi, o günkü toplanma konusu dosyalar daha önceden hazırlandığı için aynı gün heyete girme ihtimali sıfırdır.

Sağlık kurumunun düzenlediği raporu notere onaylatmak ta gereksiz bir iştir, hatta noter sağlık kurumu değildir rapora ve ayağa bakarak evet kırıktır, raporda duruma uygundur deme yetkisine sahip değildir.
Muayene için dahi gidildiğinde,hasta çalışanın muayene bittiğinde işbaşı yapabilir belgesini alması ve bu belgeyi işverene ulaştırması kendi zorunluluğudur.
Kendi yaşadığım kırık,ezilme vb. tecrübelerim ve birlikte çalıştığım personelimin yaşadığı talihsiz kazalarda da ..... gün sonra kontrol uygundur şeklinde biten sona erme tarihi açık bir rapor SGk lı çalışan hastaya verilir ve bu raporu almak, aldığında işverene derhal ulaştırmak çalışanın sorumluluğundadır.
30gün raporum var diyip, 30 gün işverene(yazılı olarak+raporu ulaştırarak) bilgi vermeden beklerseniz yasal süre sonunda işveren noter kanalıyla işe davet edip savunmanızı isteme ve savunma gelmemesi üzerine de sözleşmenizi feshetme hakkını kazanır, bunu da yapmış:)