İşten Çıkarılma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kaya0606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar arkadaşlar bu konularda çok bilgim olmadığı icin burda bi konu açmayı düsündüm yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle şöyle başlayayım ben aşağı yukarı 6 seneye yakın bir süredir ptt de taşeron işçi olarak çalışıyorum yıllardır 3 aylık 5 aylık gibi sözleşmelerle bizleri burada çalıştırıyorlar her seferinde başka bi şirket ile çalışıyorduk 2 gün önce hakkımda benden habersiz bi tutanak tutulmuş ama benim bu tutanakla uzaktan yakından alakam yok bana yaptığım halde görevimi yapmadığım gösterilmiş ve bundan öncede bana bir kaç tutanak daha yazmışlardı ama ben bu tutanaklarda savunmamı yazıp suçum olmadıgını bildirmiştim bana bu yazılan tutanaklar beni işten çıkarmak için yazılmış tutanaklar özellikle başımdaki müdürün bana takması özelikkle beni işten çıkarmak için yapılmış şeyler işe geliyorum gelmedi diye tutanak tutuyor dağıtım yapıyorum geliyor kontrol ediyor bir kaç kişiye soruyor geldimi diye evet geldi diyorlar dağıtımını yaptı diyorlar adam bana daireye dönüp dağıttım yapmamış diye tutanak tutuyor yazılan tutanaklar hep böyle vel hasıl bana 2 gün önce bi tutanak yazmışlar sabah içeri girdim şirket sözleşmeni fesh ettik artık bizimle çalışmıyorsun dediler ben durumumu anlattım eşimde aynı yerde çalışıyor 1 yıllık evliyim ve 30 günlük çocugum var ben kredi ödüyorum çocuğum yeni doğdu evim benim değil eşim doğum izninde oda maaş almıyor siz böyle yaparsanız biz ne yeriz ne içeriz dedim ama beni ne anlayan ne dinleyen oldu ibranameni imzala istifanı et seni şu merkezde tekrar işe alana kadar işsizliktende para alamazsın istifa etmezsen bu tutanklardan sonra dediler bende siz yeni şirketsizin bana bu yazılan tutankların hiç birinin aslı yok 6 yıla yakın emeğim var istifa felan etmem dedim onlarda o halde bizde işe alamayız işsizliktende para felan alamazsın deyip işten çıkarıldığımı söylediler sözlü şekilde işten çıkmamla ilgili bi kağıt felan vermediler ben üzerime kayıtlı turnike kartımı gprs cihazımı onlara sağlam teslim ettiğime dair bi kağıt doldurdum verdim şimdi beni böyle mağdur ettiler arkadaşlar ne yapmalıyım nerelere başvurmalıyım eşim yeni doğum yaptı yeni evliyim çok mağdur bi duruma düşdüm yardımlarınızı bekliyorum

Elinizde işinize son verildiğine dair bir belge yok, niyet öyle görülüyor ki, devamsızlk nedeniyle sözleşmenizi feshetmeye çalışacaklar.
Noter kanalıyla bir ihtar gönderin sözleşmenizin işverenliğiniz tarafından sona erdirildiğini belirten, tazminatlarınızı talep edin.
yada sn.Aşkın bulduk un belirttiği üzere, vakit geçirmedn işe iade davası açın.

sayın Kaya0606,
bana göre,yazdıklarına bakılırsa istifanı imzalarsan zaten işsizlik parası alamazsın...önceki yorumcu arkadaşların dediği gibi sana bir şekilde devamsızlık yaptırmaya çalışıyorlar..vakit kaybetmeden hemen durumu ssk ya bildir..şikayetçi ol..daha sonra işe iade davası açarsın..ama bence tazminatlarını ( ihbar , kidem ) alıp ayrılman daha iyi olur..çünkü işe iade olsa benzer sıkıntılar devam edecek...ssk ya ve çalışma bakanlığına şikayette bulunursan senin için daha iyi olacağını düşünüyorum..acele et..saygılar

Tabiki işcinin istifa etmesi gerekmez,işveren yönünden devamsızlık veya başka bir haklı neden,neticede bu ve benzeri sebeblerle işveren tarafından fesih sözkonusu,bu noktada şikayette de bulunulabilir ama süreci uzatır,buna göre ilk yapılması ve uygun olan sn.Keremcem in dediği gibi muayyen bir süre belirterek tazminatların talep edilmesi,ödenmemesi halinde yargı yoluna başvurulması yerinde olacaktır.
Evet acele edilmeli.

08.10.2013 tarihiyle işten çıkarıldığımı söylediler bende bi avukata gidip olayı aynen anlattım oda siz degerli arkadaslar gibi arkanızdan 3 gün işe gelmedi diye tutanak tutabilirler bi ihtarname çekelim biz dedi ve 11.10.2013 tarihiyle noter tarafından onaylanıp şirkete tebligat olarak yollattım avukatın da dediği gibi kıdem ihbar tazminatın bugünekadar alamadığın alacakların ve işe iade davası açarız işe gitmesen bile parasını alırsın dedi bende noterden ihtarnameyi yollattım bayramdan sonra iletildiğine dair gel kağıt verecegiz dediler o kağıdıda alıp bayramdan sonra sgkya başvuracagım bugün görüştügüm bi sgk denetmeni noterden tebligatın yapıldıgına dair kagıdı al ve iş kura dilekçe ver dedi bakalım hakkımızda hayırlısı tşk ederim herkesin yorumu için