Merhabalar. Çalıştığım şirketin tasarruf amacıyla işletmeler ve arıza servislerinden personel çıkaracağını duyduk. Şans ya aynı günlerde mart ayında başlamak şartı ile güzel bir iş teklifi aldım. Ayın 13 ünde bağlı olduğumuz müdürlük işten çıkarılacak adamların isimlerini istemiş bende amirimizle görüştüm, şimdi çıkarılmak istersen tazminatını öderler dedi. Bende kendi ismimi verdirdim. Bu işten çıkarılma konuları çok konuşulmaya başlanınca sendikaya şikayetler olmuş ve şuanda hiçbir cevap alamıyoruz. Genel müdür bu konunun konuşulmasını yasaklamış.Bugün insan kaynaklarını arayarak konu ile ilgili bilgi almak istedim. Bizim personel çıkarılması gibi bir konudan haberimiz yok dediler. Bir yandan yeni başlayacağım işimi kaçırmak istemiyorum. Diğer yandan da paraya ihtiyacım olduğu için kıdem tazminatı hakkımı yakmak istemiyorum. Eğer şirket önümüzdeki aylarda çıkarırsa diğer işe girme şansımı kaybedeceğim.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Şirket işten çıkarmazsa diğer işi kaçırmamak için bırakmak zorunda kalıcam tazminat hakkımı kaybetmemek için ne şekilde bırakmalıyım ? Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: