İşten Çıkarılma

merhabalar. işe giriş tarihim 01.10.2011 tarihin de işyeri kosgeb üzerinden destek alarak 2.793 tl ile 3.073 tl arasında 18 ay boyunca maaş + sigorta yaptırılıp o dönemde ki maaşım 1.250 tl ile 1.750 tl arasında maaş alıyordum. lakin maaşım bankaya yatıyordu üzerini çekip kendilerine iade ediyordum ve benim işyerinde bulunan muhasebe kayıtlarında bankaya yatırılan direk alacak girişi ile girilip iade gelen paraya nakit tahsilat denilip kosgeb iadesi adı altında açıklama yazılarak hesabıma yansıtılmış. 18 ayın sonunda sigortam asgari ücrete düşürülüp 11.02.2016 tarihinde hiçbir neden gösterilmeden işten çıkarıldığımı öğrendim. işten çıkarıldığım gün için maaşım 2.300 tl idi. şubat ayında ocak maaşlarımız yatıyordu ve bankaya 1.364 tl hesabıma para yattı. elden alacağım olan parayı ve şubat ayında hak etmiş olduğum ücreti dahi vermediler ve git nereye istersen oraya şikayet et dediler. 11.02.2016 tarihinde noter e gidip iş yerine ihtarname çektim ve sgk ya başvuru yaptım. burada yıllık izin için muhasebeden gelen kagıtlara imza attım lakin bodro da yıllık izinlerim görünmüyor ve bodrom da mesai ücretleri adı altında 567 tl bir rakam yazmakta. bu tutarı bankaya yatırmalarımı gerek yoksa nasıl yapacağım. en kısa sürede bir avukat ile de görüşüp mahkemeye müracaat edeceğim. beni bilgilendirseniz sevinirim