İşten Çıkarma

merhaba arkadaşlar, bugün itibariyle bir çalışanımızın işine son vermek durumumda kaldım. amiri çalışmak istemediği için. bu çalışanımız 18.07.2016 tarihinde işe başlamış. sormak istediğim şey, bu çalışanı çıkardığımız için ohal kapsamındaki işten çıkarmanın belirli şartlara bağlanması durumu ile herhangi bir sıkıntı yaşarmıyız.

merhaba arkadaşlar, bugün itibariyle bir çalışanımızın işine son vermek durumumda kaldım. amiri çalışmak istemediği için. bu çalışanımız 18.07.2016 tarihinde işe başlamış. sormak istediğim şey, bu çalışanı çıkardığımız için ohal kapsamındaki işten çıkarmanın belirli şartlara bağlanması durumu ile herhangi bir sıkıntı yaşarmıyız.
merhaba
İhbar tazminatı ve ücret alacaklarını vererek 4 kodu ile fesih yapabilirsiniz.

teşekkürler, ihbar tazminatı ve diğer alacaklarını verip 4 kodla çıkış yapınca herhangi bir sıkıntı yaşamayız anladığım kadarıyla (ohal den dolayı)

son birşey daha sormak istiyorum. çıkarılan işçi aynı zamanda emekli. yani emekli olarak bizde istihdam ediliyordu. bu durumda ihbar tazminatı gerekiyormu?

son birşey daha sormak istiyorum. çıkarılan işçi aynı zamanda emekli. yani emekli olarak bizde istihdam ediliyordu. bu durumda ihbar tazminatı gerekiyormu?
Emekli olması bir şey değiştirmiyor. Son brüt ücreti ücreti üzerinden işçiye ihbar tazminatı vermek zorundasınız.
Eğer ki sizin işyerinizden emeklilik sebebi ile ayrılıyor olsaydı,personel 1 senesini doldurduğunu da var sayarsak sadece kıdem tazminatı ödeyecektiniz. İhbar tazminatı ödemeyecektiniz.