İşten Çıkış Hk.

kadirdiloglu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Şub 2012
Mesajlar
416
Konum
istanbul
Merhaba

02.02.2015 tarihinde işyerinde çalışan bir kişinin disiplin kurulu kararı ile kavga ettiğinden dolayı işten çıkışı yapılmış kişiye tebliğ edildi ancak imzalamamıştır.karardan sonra gidip ssk dan kıdem tazminatı alabilir yazısı almış, noter aracılığıyla bize göndermiştir.işveren olarak çıkış tebliğini noter vasıtasıyla gönderdik. Bu tebliğ kişiye ulaşmamış olursa tebliğ etmiş sayılır mıyız yada onun gönderdiği 15 yıl 3600 gün yazısını işleme almamız gerekir mi?

Diğer sorum ise aralık ayında prim ödemesinden dolayı sigorta matrahını aşan kısmını bir dahaki ayda nasıl vergilendireceğiz.
 
Siz noter kanalıyla bildirimi, çalışanın size yaptığı bildirimden sonra mı yaptınız?
 
Malum genel kural olarak, irade beyanı karşı tarafa ulaştığı andan itibaren hüküm ve sonuçlarını doğurur.
Buna göre ilk irade beyanı,bir olaya bağlı olarak işveren den gelmiş(işci imzalamamış olsa da fesih bildirimi işcinin yüzüne karşı okunup, mahallinde bu durum tutanak altına alınmalı) ve işveren bu sürec içinde,(işciden önce)yine de noter kanalını kullanarak, işcinin ikamet adresine fesih bildirimini göndermiş,işcimiz de bu durumu bildiği için tabiri caizse (uyanık) elindeki kozu kullanmak istemiş ve o da karşı atağa geçerek, işverene kendi iradesini bildirmiş.
İşcinin gönderdiği ihtarname ye ilişkin/cevaben, ilk olay ve buna bağlı fesih bildirimi ile noter konusunu gündeme getirerek cevap veriniz ve tazminat ödemesi yapmayınız.
Sonuç;
olay işci tarafından dava konusu edilecek,işveeren de feshin haklı nedene dayandığını ileri sürerek savunma yapacak,fesih haklı neden dayanıyorsa sorun yok,dayanmıyorsa feshin haksız olduğuna karar verilir,hiçbir surette(irade beyanı noktasında öncelik sıralaması işverende ise)işcinin beyanı yani noter den gönderdiği bildirimin dikkate alınmayacağı düşüncesindeyim.
 
Son düzenleme:
Üst