İşten Çıkış İşleminde Anlaşmazlık

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rifatc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
20 Haz 2005
Mesajlar
18
Herkese iyi çalışmalar. Bir işçi ustasından işle ilgili baskı gördüğünü iddia ederk istifa ediyor. Ancak istifa dilekçesi yok. İşten ayrılma bildirgesini istifa olarak imzalıyor. Maaşını almaya geliyor ve bu sırada tazminat istiyor. İbranamesini imzalamıyor. İşvereni dava edeceğini belirtiyor. Bu işçiyi işveren noter yoluyla geri çağırırsa haksız olduğunu kabul mü etmiş olur acaba. Ayrıca ortada iddiasını ispatlayabileceği somut bir durum söz konusu değil. Kişinin kötü niyetli olduğunu söylüyor işveren.
İlgilenirseniz sevinirim.
 
meraba İşçinin işe gelmediği süreleri tutanak tutunuz ve 6 iş günü içinde noter tarafından geri çağırabilirsiniz bu sizin haksız oldugunuzu göstermez
 
1. Anlattıklarınızı bir dava söz konusu olursa evraka dökerek saklamanızı. Evraka dökerken her olayın ayrıntısını "amirinin baskı yaptığını iddia ederek" vb. ifadelerde belirtmenizi. (Dava olduğunda işçinin haksızlığını anlatabileceğiniz.)

2. İşçi ile anlaşma yoluna gitmenizin daha faydalı olacağını. (avukatlık masrafları vb. astarı yüzünden pahalı sözünü hatırlatıyor) Tabii haklı iseniz ve davayı göze alıyorsanız avukatınız ile görüşmenizi. Gerekir ise avukatınız noter kanalıyla yazışma yapacaktır.

3. Dava da sadece kıdem ihbar tazmiatlarının söz konusu olmayacağını bordrolara veya ücret hesap pusulalarına imza alınarak fazla mesainin ve ücretin ödenmemesi durumunda kıdem ve ihbar tazminatlarından daha fazla külfete katlanacağınızı faizlerle yüksek rakamlara ulaşabileceğini de ayrıca belirtmek isterim.

4. Tavsiyem her halükarda evraklarınızı iyi hazırlamanız ve bu evrakların altına imza atacak şahitleri iyi belirlemeniz. Bir dava kıvılcımı işçilerin arasına girince çoook paralar kazanacaklarını düşünerek aynı avukata gidebiliyorlar. Avukatlar bu konu da sizin baktığınız gibi bakamayabiliyor.
 
Öncelikle İstifa eden bir işçiye neden işten ayrılma bildirgesi imzalattığınızı anlayamadım.Ve İAB ye işten çıkış sebebi olarak ne yazdınız,,, bu da önemli... Sonra istifa eden işçinin hiç bir şekilde tazminat hakkı olamaz, ancak 24. md. ye göre işten ayrılırsa tazminat hakeder, sizin anlattığınız olayda 24. md. ye uyan bir durum yok.Siz sadece işçinin maaş, mesai yıllık izin gibi hakedilmiş ücetlerini ödediğiniz taktirde işçinizin hiç bir hak idda edemeyeceğini düşünüyorum.Bırakın mahkemeye versin.Eğer İAB imzalatmasaydınız işe gelmediği günler için Sn. Ferit gibi ben de tutanak tutun ve noter kanalıyla çıkış yapın diyecektim ama siz İAB imzalatmışsınız.Eğer orada çıkış nedeni istifa yazıyor ise gene sizin için bir delil olacaktır.Eğer olay anlattığınız gibi ise haklısınız ve dava açsa bile siz kazanırsınız.
Saygılarımla,
 
İşten Ayrılma Bildirgesini kişi Eski hükümlü olduğu için ve ayrıldığını İşkurumuna bildirmemiz gerektiği için imzalattım ve istifa olarak düzenledim. Ayrıca işten ayrılmasını gerektirecek 24.madde kapsamında bir olay olmamıştır.

Cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
 
Üst