İşten Çıkış Kodu Düzeltmesi

Üyelik
4 Şub 2025
Mesajlar
3
Konum
Istanbul
Merhaba,
Firma işten çıkan bir kişinin, işten çıkış kodunu yanlış girmiş. Bunu düzeltmesi gerekiyor ancak çıkıştan itibaren 10 gün içinde bu düzeltmenin yapılması gerekiyordu ve bu süre geçti. Firma bu düzeltmeyi şimdi yaparsa, karşılaşacağı ceza dışında (brüt asgari ücretin %10’u olduğu bildirildi), sgk tarafından firma için herhangi bir risk oluşur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
 
Çıkış kodu neydi hangi kodla düzeltilecek?

Eğer istifa ise ve işveren tarafından çıkış olarak düzeltilecekse sizden ihbar ya da kıdem ödeme dekontunu talep edebilir. Çıkış kodunun neyle değiştirileceği önemli SGK izah ister.

Ayrıca çıkış kodu değiştirmenin cezası yok, SGK'ya durumu belirten bir dilekçe yazmanız yeterli.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çıkış kodu 3 iken 4 olacak, dediğiniz şekilde istifa değil çıkarılma olarak gözükecek. 2024 Kasım giriş ve 4 ay çalışma olduğu için ihbar ya da kıdem tazminatı ödemesi gerekmiyor sanıyorum?
Böyle bir düzeltme yapılırsa firmanın risk alacağı, sgk’nın teftişler yapabileceği, ceza verebileceği gibi şeyler söylendi. Bunların doğruluk payı var mıdır?
 
Kıdem hak etmez ancak ihbar hak eder. Eğer ihbar süresinde çalıştıysa durumu belirten dilekçe ve ekine ihbar öneli formunu koyarsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum ancak SGK dan SGK ya değişir. Şahsen bir çok kez bu işlemi yaptım herhangi bir inceleme yaşamadım.
 
Üst