İşten Çıkış Kodu Hakkında

Merhabalar;
1 işçimiz noter kanalıyla tarafımıza iş sözleşmesini fesh ettiğine dair yazı göndertti ve kıdem tazmınatını ıstedıgını belırten bır yazı geldı.mahkemelık olacagız..benımde personelın cıkısını yapmam gerekıyor..belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından haksız nedenle feshi ni kullanmam gerekıyor..ancak cıkıs kodlarında boyle bır madde yok..bende soyle dusundum...DİĞER NEDENLER cıkıs kodunu kullansam olur mu? yada bana baska onerınız varmı?
Tesekkur ederım

İşçiniz, iş sözleşmesini istifa ederek mi fesih ettiğini bildirdi ?
İstifa etti ise neye dayanarak kıdem tazminatı isteminde bulundu ?
Acaba 1475/14 kanuna mı istinaden istiyor?

ıhtarnamede aynen soyle yazıyor...ucret ve prım ıle gecımı sagladıgımdan ıslerın dusuk olmasını bahane ederek prımlerım hakettıgımden eksık az gelmesı sebebıyle ayrıca ugrasıgım psıkolojık baskılardan dolayı calısma huzurum olmadıgından ıs akdımı haklı sebebplerden dolayı fesh edıyorum ...dıye gondermıs bızde tabı buna karsılık haksız olarak ıs akdını fesh ettıgını ve ıhbar odemesı gerektıgını bıldıren noter kanalıyla ıhtara cevap yazdık..10 gunluk surem var ..7/10/2013 de ıstıfasını bıldırdı bıze..avukatla konustum bu nedenle cıkıs vereceksın dedı bende baktım boyle bır madde yok en uygunu diğer nedenler geldı bana..

yanı ıscının ıs sozlesmesını haksız yere fesh etmesı sebebıyle cıkıs vereceksın dedı...ama kod yok ıste..orda tıkandım..

Durumunuz karışık ve sıkıntılı,
Çıkış kodu olarak "29" kullanınız, sonuçta siz karşı tarafı kusurlu görmektesiniz.

SGK öncelikle çalışanla ilgili çıkış ve mesleki kodlarını tekrar gözden geçirmeli ve tek tip haline getirmelidir. Şu an mevcut olan kodlar aynen bir rezaletin göstergesi gibi. Merak eden varsa incelesin görür.