İşten Çıkış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ygocen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kolay gelsin...
Bir işçimiz 2016/2 ayı içerisinde tarafımıza ücretsiz izin talep etti.Kabul ettik.10 Şubatta telefonla bizi arayıp işten çıkmak istediğini söyledi,bizde çıkışını 10 gün diğer ücretsiz izin vererek 10/02/2016 tarihinde hiç gün göstermeden yaptık.Gün göstermediğimizden dolayı her hangi bir sorun çıkar mı?
Şimdiden teşekkürler , kolay gelsin ...

Kolay gelsin...
Bir işçimiz 2016/2 ayı içerisinde tarafımıza ücretsiz izin talep etti.Kabul ettik.10 Şubatta telefonla bizi arayıp işten çıkmak istediğini söyledi,bizde çıkışını 10 gün diğer ücretsiz izin vererek 10/02/2016 tarihinde hiç gün göstermeden yaptık.Gün göstermediğimizden dolayı her hangi bir sorun çıkar mı?
Şimdiden teşekkürler , kolay gelsin ...

Personelin 1-10 şubat arası yazılı olarak ücretsiz izin talebi varsa çıkmaz.

1. Elinizde çalışanın ücretsiz izin istediğine dair yazılı imzalı belge var mı?
2. Kişinin telefonla "istifa ettim" demesi yetersizdir. İleride başka hukuki mücadele olur ise elinizde kanıt olması gerekir.

Merhabalar ben 2015 kasım ayında işe başladım fakat 2016 mart ayında hamile oldugum için işten çıkarıldım fesih nedimi yazmadılar sözlü olarak söylediler fakat ispatlayac msjlaşmalarım benim durumda hallarım nelerdir artık iş bulmadmda çok zor bı sürecte hangi haklardan faydalan bilirim