İstifa Edeceğim Ama Tazminat Alabilir miyim ?

Arkadaşlar ileri derece astım ve bronşit hastasıyım doktor şuanki iş yerimde çalışmamam gerektiğini belirtti ama 1-2 ay idare ettim şuan için daha çalışamaz hale geldim iyice rahatsız oluyorum. İş yerine istifa mı sunsam yanında doktorun verdiği raporu iletsem acaba tazminat alabilirmiyim? Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.

1 yılı aşan bir çalışma süreniz varsa orada,
doktordana alacağınız '' yapmakta olduğunuz işin sağlığınızı olumsuz etkilediğini belirten rapor'' ile işverene durumunuzu bildirip,
sağlık durumunuza uygun bir görev vermesini talep etmelisiniz. ( yazılı olarak)
Bu talebinize işveren olumlu yanıt veremiyorsa, sözleşmenizi feshedip tazminatınızı ödemesi gerekir,
bunu da yapmıyorsa, ancak o zaman siz sağlık sebebiyle , işverenin sağlık durumunuza uygun bir görev vermemekte ısrar etmesi nedeniyle sözleşmenizi feshederek tazminata hak kazanabilirsiniz, işveren ödemezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.

1 yılı aşan bir çalışma süreniz varsa orada,
doktordana alacağınız '' yapmakta olduğunuz işin sağlığınızı olumsuz etkilediğini belirten rapor'' ile işverene durumunuzu bildirip,
sağlık durumunuza uygun bir görev vermesini talep etmelisiniz. ( yazılı olarak)
Bu talebinize işveren olumlu yanıt veremiyorsa, sözleşmenizi feshedip tazminatınızı ödemesi gerekir,
bunu da yapmıyorsa, ancak o zaman siz sağlık sebebiyle , işverenin sağlık durumunuza uygun bir görev vermemekte ısrar etmesi nedeniyle sözleşmenizi feshederek tazminata hak kazanabilirsiniz, işveren ödemezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Hocam sözlü olarak belirttim ama sana göre yerimiz yok dediler. Yazılı bir dilekçe ile sunsam dediğiniz gibi işlemek zorunda dimi? Birde dilekçeye uygun yer yoksa istifa etmek istiyorum diye belirtmemiz gerekiyor mu? Yoksa bunu onların mı yapması lazım? Bilginiz için çok teşekkür ederim.

Sadece raporunuzu sunup, sağlık durumunuza uygun bir görevlendirme talep edin. İstifa falan karıştırmayın.
Dilekçenizi 2 kopya hazırlayıp birinin alındığına dair imza alın derim.