fonradar

İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

Üyelik
28 Nis 2007
Mesajlar
45
Konum
Midyat
Merhaba,

İstifa eden bir personelimiz oldu.Kıdem tazminatı ödemedik. Bizden bu konuda br talepte de bulunmadı ama kıdem tazminatını alabilmek için bir avukatla görüşmüş. Avukat mahkemeye verelim tazminatı alırız demiş..

Şimdi gerçekten de kendi istifa eden bir personel kıdem tazminatı hak eder mi, ve de mahkeme yoluyla tazminatımı alabilir mi?

Şimdiden teşekkürler..
 
Ynt: İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

işten kendi isteği ile ayrıldığına dair bir dilekçe ve tüm haklarını aldığına dair bir ibraname almışsanız hiç bir hak idda edemez. eğer almadıysanız kişinin istifa ettiğini ispatlamanız gerekir.
 
Ynt: İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

Duyduğum kadar ile avukatın çok iddalı konuşmuş olması beni şüphelendirdi. Yoksa elbette kendi el yazısı ile doldurduğu istifa dilekçesi ve tüm maaş, mesai ve izin haklarının ödendiğine dair ve bu haklardan geriye dönük olarak ta hak talebinde bulunmayacağına dair ibraname imzladı..
 
Ynt: İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

İbraname imzaladı ise ve istifa dilekçesi varsa, çıkış bildirimleri de istifa diye yapıldı ise......!!!!!!!! daha ne olsun . Avukatların bazen kendilerine iş edinirler. İnsanların duygularını sömürüp para peşinde olurlar.
 
Ynt: İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

Yeri gelmişken hemen sormak istiyorum;

İstifa ederek işten ayrılan personelin SGK şçi çıkış bildiriminde ve E-Bildirge çıkış nedeninde "22 - diğer nedenler" sekmesini işaretliyorum. Bu sizce yanlış mı?

Sözleşmenin bir yılı doldurmasına yakın her iki tarafın karşılıklı ya da tek taraflı sona erdirme beyanı bulunmadıkları taktirde kendiliğinden bir yıl daha uzamasını öngören madde ile süresi uzayan sözleşme "belirsiz süreli sözleşme " statüsüne girer mi?

Bu durumda istifa eden personelin çıkış nedeni ne olmalıdır? Yaptığım "22" yanlış olur mu ya da bundan dolayı sorun yaşanabilir mi?

Şimdiden teşekkürler..
 
Ynt: İstifa Eden Personelin Kıdem Tazminatı Hk.

İstifa nedeni olarak işverenden kaynaklanan bir kusur( örneğin ücretin geç ödenmesi-ödenmemesi) gösterildi ise veya hiç sebep bildirilmedi ise,çalışan sonradan var olan haklı nedeni ileri sürerek tazminat talep edebilir.Bu yönde yargı kararları mevcut.
 

Benzer konular

Üst