İstifa Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baharca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
6 yıldır çalışıyorum Gaziemir de otomotiv fabrikasında. 1senedir çıkmak için uğraşıyorum, sağlık sorunlarım bel ağrım çok oluyordu bel fitigindan dolayi da raporlarım çok var, hep istirahat aldım,
9 ocak günü 4.24 vardıyasinda çalışıyordum istifa etmeye gittim insan kaynaklarına.artik usanmistim. Tazminatını istedim yüzde 50 ye bile razıyım hiç bi şekilde vermeyiz dediler istifaya sürüklüyor lardi. İstifa dilekçesini yazdım, özel sebepler diye yazdirdilar. Sonra istifa verdikten bir saat sonra arkadaşımdan heyet raporu ile ilgili hastaneden çok kolay aldığını istersen yarın hemen gidelim dedi. Diğer gün sabah umutsuz bi şekilde hastaneye gittik, 6 AY ağır işlerde çalışamaz raporu verildi,heyet raporunu aldım
sabah saatlerinde hemen işyerini aradım ( tabi onlara heyet aldım demedim) istifami çekmek istiyorum dedim, is ayarladim iptal oldu biraz daha çalışmam lazım diye söyledim, onayın verildi böyle birşey olamaz dediler kabul etmediler
halbuki perşembe günü istifa ettim
cuma günü sabah heyet raporunu aldim ve de
bana cuma, Cumartesi, Pazartesi çalışırsin
sali carsamba perşembe mazeret kullanırsınız
Cuma gunu gelir çıkış işlemini yaparız dediler
Şimdi Çalışma m gereken cuma cumartesi gününü rapor aldım
pazartesi günüde noterden ihtar Çekicez
dilekceyi hazırladık
Çalışma Bakanlığını aradığında ihtar çekmem gerektigini ve kıdem tazminatı Haklarım verilen süre içinde yatırılması gerektiğini söylediler
ihtar dilekçesinde 7 gün yazdik
yatimazlarsa mahkemeye verilecek
böyle birsey yargıya gitmeden
Tazminatimi yatırirlar mi? Şimdiden tesekkurler

Boşuna notere gidip masraf yapmayın bence.
Önce istifa etmişsiniz, tazminata hak kazandırmayacak bir sebeple.

Dava konusu etseniz dahi,bu davanın lehinize sonuçlanma ihtimali çok düşük(asla istifa etmemeliydiniz,hadi istifa ettiniz,keşke dilekçenizde "özel sebebler"yazmasaydınız,o zaman kazanma ihtimali olabilirdi!..)

Bizde ihtar da sağlık sorunları m bilindiği halde özel yazdirdilarini ,istifami yazarken, heyet raporunu yarın getireceğimi bununla beraber tüm Haklarının verileceğini söyleyerek istifami verdiğim yazdım seref bey, sonuçta ben kanun bilmem, basit bir işçiyim, istifami çekmediler6
6 yıllık çalışmam hiçe saydilar heyet raporunu almayadabilirdim , istifami bile çekmiyorlar
Avukatimda böyle birşey yapıcaz dedi
bide zaten işten çıkartılan arkadaşıma şahit oluyorum mahkemede, bunu da biliyorlar bu yüzden de iyice diş bilediler bana

6 yıldır çalışıyorum Gaziemir de otomotiv fabrikasında. 1senedir çıkmak için uğraşıyorum, sağlık sorunlarım bel ağrım çok oluyordu bel fitigindan dolayi da raporlarım çok var, hep istirahat aldım,
9 ocak günü 4.24 vardıyasinda çalışıyordum istifa etmeye gittim insan kaynaklarına.artik usanmistim. Tazminatını istedim yüzde 50 ye bile razıyım hiç bi şekilde vermeyiz dediler istifaya sürüklüyor lardi.

Sn.baharca
Yanlış anlamayınız,iyi niyetinizi sorgulamıyorum,(iyi niyetli ve gerçekden rahatsız olduğunuz anlaşılıyor)ama bu şekil salt istifa olunca,tabi işiniz biraz daha zorlaşıyor.

Diğer tarafdan,6 yıllık hizmeti olan işcinin şahsına ait özel bir neden veya işyerine ilişkin haklı sebeb olmaksızın istifa etmesi, çalışma hayatı içinde olağan karşılanmaz,kısmende olsa şüphe doğurur/doğurabilir.

Konu tarafınızdan dava konusu edilirse,olayımız yönünden ihtimaldir ki;
"Şahsınızın öteden beridir rahatsız olduğu,zaman zaman rapor aldığı ,işverenin bu durumlardan haberdar olduğu,bu bağlamda işcinin korunması,gözetilmesi çerçevesinde, iş sağlığı ve güvenliği açısından, işverenin yükümlülüklerini zamanında yerine getirmediği,şayet getirmiş olsaydı, işci tam iyileşemese de rahatsızlığının bu derecede artmayacağı,üstelik işcinin işyerinden ayrılmayı düşünmeyeceği,
İşveren bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmemiş olduğu için işci dilekçesinde"özel nedenler"den dolayı ayrılmak istiyorum/istifa ediyorum demiş,ileri sürmüş olsa da, bu ifadeyi kendi istek ve iradesiyle yazmadığı,işverenin örtülü baskısı sonucu yazmak ve işcinin sağlığı ve çalışma koşullarına çözüm aranmadığı için ayrılmak zorunda kaldığı,dolayısıyle istifa dilekçesinde işcinin iradesinin fesada uğratıldığı, bu nedenle iş ilişkisinin sona ermesi, işcinin kendi istek ve iradesiyle gerçekleşmemiş olduğu"
şeklinde bir durum ve kanaat doğarsa belki bu davayı kazanabilirsiniz!..

Son düzenleme:
İstifa dilekçenizde belirttiğiniz sebep sizi bağlar, yani özel sebeplerle istifa etmişsiniz.
Hiç bir sebep belirtmeden yada hiç bir istifa dilekçesi yazmadan ayrılıp gitseydiniz şansınız kesinlikle çok daha yüksek olurdu.
Özel sebeplerle istifa ediyorum demeniz, mevcut haklarınızın hepsinden vazgeçmenizin beyanı demektir.