İstifa Yazmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OzhanciK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle Herkese Kolay Gelsin,

Firmamızda Çalışmakta olan işçi Bu gün itibari ile patronu arayarak ben işe gelmeyeceğim artık diyor. Notere Gittim Olayı Anlattım 3 gün süre ile tutanak tutulması gerektiğini söylüyor.
Bu tutanakta Hiç bir Mazeret bildirmeden işe gelmemiştir diye bir ibare var ama işçi zaten işten çıkmak istiyor. Bu iibareyi yazmak işçinin gerçektende kendi isteğiylemi işten ayrıldığını belirtmek ?

İkinci Sorumda Cumartesi Günleri çalışmıyoruz çıkışını cuma günü mu yapmak gerekiyor.

Ynt: İstifa Yazmıyor

1. daha sonraki olumsuz durumlarla karşılaşmamak için yazılı olarak ya istifa dilekçesi almalısınız yada işe gelmedi tutanakları tutup daha sonra noter aracılığı ile işten çıkarılacağını tebliğ etmelisiniz.
2. eğer noteri tercih etmişseniz ve işalan size cevap vermemiş ise gelmediği 3. gün itibari ile çıkış yapmalısınız. bordroda 3 gün eksik çalışma gösterip ssk'ya ek-8 ve tutanak fotokopilerini vermelisiniz.

Ynt: İstifa Yazmıyor

3 iş günü üst üste işe gelmediğini 2 şahitli tutanal yapıp işe davet yazısı(yasal sorumluluk) noterden adresine gönder bu işten sonra üç gün daha bekle 6 günü geçirmeden iş akdini fesih et.bütün bu işlemleri yazılı olarak yap,4857 iş yasasındaki formları kullanın.