İstifa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozge14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,ben işten 02.06.2016 tarihinde istifa vererek ayrıldım.ama işyeri istifami bildirmeyi unutarak11.06.2016 tarihinde adıma dilekçeyi imzalayip(şehir dışındayim) merkeze ileteceklerini bildirdiler.fazladan yatan parayı kendilerine istiyorlar.ben iskurdan ise girdim.bu konuda ben nasıl bi yol izlemeliyim.maasimin yarısını işkur üstleniyor işyerine bu fazladan yatan parayı vermek durumundamiyim

Günaydın.
Kasıt yok ama işveren hata üstüne hata yapmış,
ilk hatası çıkışı sehven unutma,ikinci hata imzanızı kullanması,
sonrasında ikinci hataya bağlı ücreti mecburen hesabınıza yatırmış
(ey işveren madem böylesi hata yapıyorsun bari kitabına uydur,onuda becerememiş,neyse burası ayrı konu)
Sn.özge14 takdir edersiniz ki,ortada tarafınızca hak kazanılmış bir ücret yok,yukarıda belirtildiği üzere,işveren hatasından kaynaklanan,dolayısıyla işverenin hesabınıza yatırmak zorunda kaldığı bir miktar ücret var,
tamam hukuk nezdinde geri vermek zorunda değilsiniz,alamazlar,resmi olarak talep edemezlerde,ANCAK siz bu ücreti haketmediniz yani iş görme borcunu yerine getirmeden almış oldunuz/oluyorsunuz ki,bari siz hata yapmayın derim,takdir sizin.
Bu noktada şunuda demek gerek,
ey işveren/işveren vekilii,madem hata üstüne hata yaptın,son hatayı niye yapıyorsun?