İstifa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bsimsek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar iş yerimden 30/11/2017 de istifa ettim,ve tekrar görüştükten sonra 05/12/2017 girişim yapılacak bu 5 günlük zaman diliminde tüm haklarim ve yıllık iznim yanarmi eğer istifa etmeseydim 01/07/2018 de 2.yilim doluyor Du senelik izne hak kazaniyormuyum

Gerekçesizsebebsiz istifa durumunda tazminat ve sözleşmede var ise kıdeme bağlı haklar/alacaklar sıfırlanır ancak yıllık izin açısından tasfiye edilemeyen süreler yani yıldan ara kalan süreler sıfırlanmaz.

Gerekçesizsebebsiz istifa durumunda tazminat ve sözleşmede var ise kıdeme bağlı haklar/alacaklar sıfırlanır ancak yıllık izin açısından tasfiye edilemeyen süreler yani yıldan ara kalan süreler sıfırlanmaz.

Gerekçesiz, sebebsiz istifa nasıl oluyor sayın aydemir? Hani yanlış anlamayın, bilmiyorum da iş kanununda / literatürde böyle bir şeyin olduğunu, bi öğrenelim diye soruyorum... İlk defa duyuyor ve karşılaşıyorum hani :D

İş kanununda işçinin iş akdini fesih maddelerine bakabilirsiniz. Orada yazanların dışındaki istifa geçersiz, sebepsiz olmakta.

Gerekçesiz, sebebsiz istifa nasıl oluyor sayın aydemir? Hani yanlış anlamayın, bilmiyorum da iş kanununda / literatürde böyle bir şeyin olduğunu, bi öğrenelim diye soruyorum... İlk defa duyuyor ve karşılaşıyorum hani :D
Yani işveren veya işyerinden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı değil(kısaca M.24/II yani sn.merkür2 dediği gibi)işçinin şahsına ait nedenler( Örneğin evimi başka bir ile taşıyacağımdan,babamın rahatsızlığından,başka bir işyerinde işe başlamak istediğimden,çocuğumun başka bir ilde öğrenim görmesinden)dolayı istifa ederek işyerinden ayrılmasını durumunu kastediyorum.