İstirahat Raporu

canan_ieu

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar ;
yeni mali müşavir oldum ve takdir edersinizki bazı konulara oldukça yabancıyım.
1- işçiye üniversite hastanesi trf istirahat raporu verilmiş. Doktor muhasebeci ekrandan görüntüleyebilir demiş. Ancak e-sgk dan raporu bulamadım. Raporları nereden görüntülüyoruz ;?
2- Raporu internetten çıktısını aldıktan sonra yapmam gereken başka bir işlem var mı ?
3- Eksik gün bildirimi yapacağım , eksik gün bildirim formunun ekine istrahat raporunu koyup sgk ya elden yada iadeli tahahütlü olarak gönderiyorum değil mi ?
4- İstirahat süresinde çalışmamıştır diye bir ibare den bahsediliyor. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz ?
5- Luca da raporu nerden ekrana işleyeceğim ?
6- 40 gün rapor almış işçi. Bordro 30 güne denk gelen kısım olursa sıfır tl olarak gözükecek değil mi ?

1- e-sgk / diğer uygulamalar / çalışılmadığına dair bildirim girişi / buradan raporu aratabilirsiniz. Raporu bulamazsanız manuel girebilirsiniz ama hastane raporu sisteme girmişse karşınıza çıkar.
2- Raporun aslını işçi size getirdikten sonra internetten çıktısını almanıza gerek yok.
3- İş yeri 10 kişiden fazla işçi çalıştırıyorsa eksik gün bildirimi yapmanıza gerek yok. Eğer 10 kişiden az ise Luca`da Personel / Personel Listesi diye girdiğinizde ekranın sağında Eksik Gün Bildirimi modülü var oradan ilgili ayı seçerek otamatik olarak alır, bunu kaşe imza ile SGK`ya gönderirsiniz.
4-İşçinin raporlu olduğu sürede işe gelmediğini gösterir ve zaten onu seçmeniz gereklir zira raporlu işçiyi çalıştırmanız suçtur.
5- Luca`da raporu Personel İşlemleri / Personel Rapor modülünden yapabilirsiniz.
6- Evet 30 gün istirahatli ve sıfır TL olarak bordrosunu düzenleyeceksiniz.