İşveren Neyi Yapmalıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan II_MEHMET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. maaşım mühendis maaşının altında yol yok, yemek yok, agi yok,

yol için otobüs fişlerinde kdv yazmadığı için kabul edilmıyor. öncede ticket varmış kaldırılmış tekrar da gelmeyecek gibi görünüyor. agi bedelini de maaşın içinde yatırdığını söylediler... sigortam 2890tl resimde belli oluyor aslında

şimdi iş çıkışı için başvurdum. önüme bazı şeyler koyacaklarını düşünüyorum. eğitim ücretlerini muhtemelen ödememi isteyecekler. bunlardan korunmak için neler yapmalıyım.

A-Bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. maaşım mühendis maaşının altında yol yok, yemek yok, agi yok,

B-yol için otobüs fişlerinde kdv yazmadığı için kabul edilmıyor. öncede
C-ticket varmış kaldırılmış tekrar da gelmeyecek gibi görünüyor.
D-agi bedelini de maaşın içinde yatırdığını söylediler... sigortam
E-2890tl resimde belli oluyor aslında

F-şimdi iş çıkışı için başvurdum.
G-önüme bazı şeyler koyacaklarını düşünüyorum. eğitim ücretlerini muhtemelen ödememi isteyecekler. bunlardan korunmak için neler yapmalıyım.

Merhaba kardeşim.
a-bunlar çalışma koşullarıdır
b-çalışma koşulu veya sözleşme hükmü olarak yol yok ise yol bedeli ödenmez,işveren isterse elbet ödeyebilir
c-buda ayrı konu sizi bağlamaz
d-böylede olabilir isede doğrusu ayrı tutulması ve başlangıçta işçinin bilgilendirilmesi yahut sözleşme ile hüküm altına alınmasıdır
e-tamam
f-işyerinde kaynaklanan kabül edilebilir geçerli bir sebebiniz yok ise istifa ediyor olmalısınız
g-evet olabilir

Bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. maaşım mühendis maaşının altında yol yok, yemek yok, agi yok,

yol için otobüs fişlerinde kdv yazmadığı için kabul edilmıyor. öncede ticket varmış kaldırılmış tekrar da gelmeyecek gibi görünüyor. agi bedelini de maaşın içinde yatırdığını söylediler... sigortam 2890tl resimde belli oluyor aslında

şimdi iş çıkışı için başvurdum. önüme bazı şeyler koyacaklarını düşünüyorum. eğitim ücretlerini muhtemelen ödememi isteyecekler. bunlardan korunmak için neler yapmalıyım.

Merhaba.
SGK'ya bildirilen meslek kodunuz statünüzle uyuşmakta, bunda bir sorun gözükmüyor.
Önemli olan bu değişikliklerin esaslı değişiklik olarak eskiden size verilip sonra kesilme yoluna gitmesidir...
Yani siz mevcut düzenle işe başlayıp eskiden şöyleşmiş diyemezsiniz. Kanunen bu uygun değildir.

Mevcut şartlarla çalışıp çalışmamak pek tabiki sizin tasarrufunuzda, lakin ücret bordronuzu detaylıca birdaha incelemenizde fayda var gibi düşünüyorum. En azından net ele geçen tutarınız nedir, AGİ değeriniz içine giydirilmiş ve ayrıca gözüküyor mu gibi konularda içiniz rahat olsun.
Sözleşmenizdeki cezai bedel ile de gerekirse bir hukukçuyla görüşmenizi tavsiye ederim, zira bazı firmalar sırf caydırıcı olması için bunun gibi maddeler koyabiliyor.